Gata de cheltuit! Bugetul Lugojului, întocmit la virgulă, mai are nevoie de aprobarea Consiliului Local

Autoritățile lugojene au anunțat definitivarea și afișarea proiectului de buget pe anul 2019, acesta fiind pus pentru consultare la avizierul și pe pagina web a Primăriei.

Așa cum se preconiza, bugetul pentru 2019 este de circa 180 de milioane de lei, din care 69 de milioane de lei pentru funcționare, în timp ce pentru dezvoltare sunt prevăzuți 107 milioane de lei. Capitolul Învățământ va primi aproximativ 5,7 milioane lei, Sănătate 5,6 milioane de lei, iar Direcția de Asistență Socială va avea de cheltuit 13,7 milioane de lei.

„Pentru investiții este alocată cea mai mare sumă, pentru că sunt 120 de obiective prevăzute în acest an. Unele cu finalizare anul acesta, cum ar fi ștrandul, Splaiul Morilor, bazinul acoperit. Cea mai importantă investiție care începe anul acesta este podul peste râul Timiș, având în vedere că vechiul pod este ieșit din garanție și experții au dat calificativ nesatisfăcător, adică ne impun să închidem podul”, a declarat Francisc Boldea.

O altă lucrare de reabilitare este cea a centrului civic al orașului, pasajul pietonal Mocioni, care a fost pusă pe lista de investiții mereu în ultimii trei ani.

„Anul acesta vor începe lucrările pe primul tronson al Străzii Mocioni, partea spre gară. Vor fi înlocuite rețele de canalizare, de apă, pavajul. Va fi o reabilitare totală”, a mai spus Boldea.

Bugetul urmează să fie supus aprobării consilierilor locali într-o ședință extraordinară din luna aprilie, după validarea bugetului județean.