Gata cu ţevile ruginite în comuna Gârnic! Încep lucrările proiectului alimentării cu apă

În comuna condusă de Nicolae Tismănariu, proiectul alimentării cu apă este supus unui proces de transformare completă. Era fierului pare de mult apusă, iar noua instalație garantează să nu mai dea bătăi de cap localnicilor.

Ceea ce nu s-a făcut de mai bine de patru decenii e pe cale să fie realizat în decurs de 6 luni. Semnat în vara acestui an cu firma Speed Prod SRL a social-democratului județean, Ioan Crina, contractul de executare a lucrărilor „Alimentare cu apă Gârnic” începe să prindă contur în această toamnă: „Era necesară o astfel de investiție. Alimentarea cu apă a fost executată undeva în 1973, este din fier, iar din cauza țevilor ruginite, săptămânal avem probleme și suntem mereu nevoiți să intervenim. E un sistem vechi, fără stație de tratare, fără nimic”.

Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 3 milioane de lei plus TVA, un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. În acest sens, șeful administrației publice locale mulțumește Guvernului pentru aprobarea investiției și speră ca, imediat realizat acest proiect, să se treacă la asfaltarea tuturor străzilor din comună.

Ținând cont de faptul că termenul de execuție a lucrărilor în privința alimentării cu apă este de 6 luni, edilul nădăjduieşte să nu aibă impedimente din cauza vremii nefavorabile, altfel acesta fiind nevoit să sisteze lucrările până în primăvara anului viitor.