Gata cu locurile de parcare rezervate din centrul Timișoarei. Fritz susține că a fost amenințat

rezervare1

Primăria Timișoara a luat decizia de a ridica rezervarea „privilegiată” pentru aproape 250 de locuri de parcare din oraș, multe fiind în zona centrală. Fritz susține că a fost amenințat ca urmare a aplicării acestei măsuri. „Unii m-au întrebat de ce risc, pentru câteva locuri de parcare, să atrag furia unora dintre cei mai respectați și influenți oameni din oraș”, a precizat edilul-șef.

Primăria Timișoara a luat o măsură radicală în ceea ce privește locurile de parcare. Dominic Fritz a anunțat că în cazul a aproape 250 de locuri va fi ridicată rezervarea „privilegiată” în aceste zile. Multe dintre acestea se află în zona centrală a orașului.

Când am făcut dezbaterile publice despre noul regulament de parcare, a fost un mesaj pe care mulți cetățeni l-au transmis cu insistență: să nu mai fie jumătate din centru blocat de parcări preferențiale, rezervate non-stop pentru tot felul de instituții, organizații și firme. În anii trecuți s-a găsit un tertip prin care anumiți privilegiați au putut să-și asigure locuri de parcare pe domeniul public. Cu indicatoare, cu tot. Pe gratis, bineînțeles. Era perioada în care Comisia de Circulație, cea care decidea aceste rezervări, era controlată de anumiți funcționari publici din Primărie. Trebuia să cunoști persoana potrivită și se rezolva”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei spune că sunt o mulțime de exemple aberante în care s-au dat aceste locuri de parcare gratuite și rezervate, precum: instituții cu câțiva angajați, fără relație cu publicul și peste 20 de locuri de parcare rezervate, o cofetărie, un punct farmaceutic, grădinițe sau licee.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sunt școli centrale care aveau 26-28 de locuri de parcare rezervate, fiecare. Și chiar o redacție de ziar care avea 6 locuri rezervate gratuit, 24/7. Bineînțeles că există cazuri în care este necesar ca un număr limitat de locuri de parcare să fie rezervate pentru a asigura accesul la anumite servicii publice. Dar aceste excepții nu trebuie să ducă la un sistem de trocuri și favoruri pe bază de pile și relații. Domeniul public trebuie să fie pentru toți și regulile să se aplice tuturor”, a detaliat edilul-șef.

Mai mult, Dominic Fritz susține că a fost amenințat că va provoca un scandal dacă nu va mai permite rezervarea locurilor de parcare din centrul Timișoarei și că îi va supăra pe anumiți oameni influenți din oraș.

Unii m-au întrebat de ce risc, pentru câteva locuri de parcare, să atrag furia unora dintre cei mai respectați și influenți oameni din oraș. Și da, adevărul este că s-au dat telefoane și mesaje, că s-au supărat chiar și unii prieteni pe mine. Poate chiar “va fi scandal”, cum m-a amenințat unul. Dar sunt convins că nu există altă cale, dacă vrem să trăim într-un oraș care se respectă pe sine însuși. Pentru că România suferă de o normalitate bolnavă a privilegiilor la care au acces doar unii dintre noi. E o boală care crește nepotismul și corupția din instituțiile publice. Iar ca să ne vindecăm, trebuie să începem și de la locurile de parcare. Facem bine Timișoara”, a conchis primarul Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/