Primăria Caransebeș a câștigat un nou proiect cu finanțare externă pentru spitalul din oraș, după ce, tot în acest an, a mai câștigat alte două. Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș reușește astfel să rezolve o problemă spinoasă cu care se confruntă cele mai multe dintre unitățile medicale din România.
Aproximativ 11 milioane de lei vor fi investiți în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, după ce proiectul depus de autoritățile locale de pe Timiș și Sebeș, pe Programul Operațional Regional Infrastructură Mare (POIM), a primit „undă verde” la finanțare din partea celor care operează acest program.
„Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș” a obținut 99 de puncte și a intrat în implementare, anunță city-managerul orașului Caransebeș, Florin Bogdea, cel care este și managerul de proiect.
Bogdea a explicat că, din acest punct, mai sunt doar câțiva pași de parcurs până când proiectul își va produce și efectele. „Prin acest proiect vom schimba tot ceea ce ține de partea electrică, precum și toate conductele de fluide medicale din cadrul spitalului, pe fiecare secție și salon. Vor fi montați, de asemenea, și acei senzori de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu și la concentrațiile anormale de oxigen, pe holuri și în saloane. În acest moment ne aflăm în faza de precontractare, am trecut de partea de verificări, am obținut 99 de puncte, așteptăm acum să fim chemați să semnăm contractul de finanțare, după care să licităm lucrarea. Credem că până la finalul anului vom avea contractul semnat. Valoarea proiectului este de aproximativ 11 milioane de lei, și se derulează prin fonduri europene.”, a spus city-managerul Caransebeșului.
Având în vedere că instalația electrică este veche și suprasolicitată în această perioadă la spitalul din Caransebeș, Florin Bogdea spune că investițiile care se vor face prin acest proiect sunt mai mult decât necesare. „Pe partea electrică se va interveni chiar de la pornire, de la generator, și fiecare panou de pe etaje va fi înlocuit cu unul nou, cu putere mai mare instalată, ca să poată rezista la actuala aparatură medicală, iar apoi conductele electrice existente vor fi schimbate și înlocuite cu altele noi. Totodată, fluidele medicale vor fi duse în toate saloanele din spital, un lucru deloc de neglijat în actualul context pandemic.”, a punctat Bogdea.