Gata cu greva din Educație! Profesorii revin la catedră

greva profesori

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au anunțat luni că greva din Educație se suspendă.

Profesorii revin la catedră după trei săptămâni de grevă. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, au luat decizia suspendării grevei generale.

Acest lucru este condiționat de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de luni prin articol distinct, a principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public și a acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 1 ianuarie 2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată.

 

1000 x 100 gif logiscool