Criza din învățământ se adâncește: greva continuă!

greva invatamant

Profesorii nu se întorc la catedră, iar viitorul elevilor rămâne incert. Unii își desfășoară activitatea normal, alții stau acasă de mai bine de o săptămână.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit că, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, „fie el și unul girat de președintele României. Greva continuă”.

„Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime, vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.”, se arată în comunicatul de presă semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Conform sursei citate, solicitările profesorilor au rămas aceleași – majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puțin salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

În Caraș-Severin, potrivit raportării de marți, 30 mai, a Inspectoratului Școlar Județean, din cei 4.072 de angajați (cadre didactice, personal auxiliar și personal nedidactic), 2.026 se aflau în grevă. Dintre aceștia, 1.636 erau profesori, dintr-un total de 2.982 de profesori.