„Garanția este de 7 ani, dar va ține sute”. Reabilitarea centrului civic din Reșița, cea mai mare lucrare de acest gen din România!

Firma afaceristului Marius Gaidoș din Lugoj a fost complet blocată pe durata lucrărilor la centrul civic din Reșița. Cele 8 luni de muncă efectivă, un termen-record, consideră Gaidoș, au reprezentat un calvar, însă rezultatul este unul impecabil, mai spune directorul firmei care a reabilitat cele peste două hectare din centrul Reșiței, cel mai frumos centru din vestul României.

Peste 100 de oameni au lucrat intens timp de 8 luni la ceea ce este astăzi cel mai frumos centru din vestul României și care a costat, spune Marius Gaidoș, 5 milioane de euro la finalizarea completă. Directorul firmei lugojene care a efectuat lucrarea spune că acest proiect i-a blocat complet muncitorii, iar în cele 8 luni a fost singura lucrare pe care și-a asumat-o. „A fost o lucrare de 2 ani făcută în 8 luni. La volumul de lucrări nu credea nimeni că se va termina așa de repede. Ne-am cunoscut forțele și modul în care am lucrat. E cea mai mare lucrare din istoria firmei. Extrem de grea. Ne-a capacitat complet. Am renunțat la orice alte obligații. A fost un infern! 2 hectare 200. Plus gospodăria subterană, electrice, instalații sanitare… Nu a fost simplu. Dacă l-ai greșit, ai încurcat-o. Am fost foarte organizați, nu s-a stat după nimic, nu s-a pierdut niciun minut. Toată lumea a fost la Reșița. Un an firma de la Lugoj a fost goală.”, ne-a declarat Marius Gaidoș, directorul general al firmei.

Omul de afaceri spune că a avut de-a face cu niște condițiile dure în caietul de sarcini, dar susține că le-a îndeplinit cu brio, folosind, totodată, cel mai bun granit pentru pavare. „Eu nu trăiesc cât va ține centrul. Garanția este de 7 ani din caietul de sarcini, dar va ține sute. Dacă sunt ceva defecțiuni, se văd în primul an, mai ales iarna, când apar foarte multe dilatări și este foarte solicitat. Dacă nu apare nicio problemă în prima iarnă, așa va rămâne. Garantat! Este un proiect european superverificat. Nu scapă nimic.”

Marius Gaidoș spune că cei care au pus la punct caietul de sarcini s-au cam hazardat cu un termen atât de scurt, însă consideră că, pe lângă implicarea totală, a avut parte și de noroc. „Dacă intra coronavirusul în firmă… N-am avut niciun bolnav de coronavirus în toată perioada”. Acum însă a inclus în palmaresul său un centru de milioane, cu care are motive să se mândrească. „Toți arhitecții cu care am stat de vorbă au spus că e cea mai mare lucrare de acest gen din România. Este și una dintre cele mai frumoase, cel mai frumos centru din vestul țării”.

celtic transilvania 1000x100px

Pe lângă implicare și noroc, Marius Gaidoș a mai avut ceva: sprijin. L-a găsit în persoana lui Nelu Popa și a echipei de la Primăria Reșița. „Ne sprijinim unii pe alții și ne înțelegem. Știu să își facă treaba. La Primăria din Reșița este o echipă care merită tot respectul și lucrează foarte bine. E una dintre cele mai bune cu care am lucrat eu vreodată. Nu știu unde i-a găsit domnul Popa”.

Firma lui Marius Gaidoș – SC Dirksen Special Beton SRL – împlinește anul acesta 25 de ani de experiență. Produce și montează dale, pavaje, borduri din beton, fiind una dintre cele mai vechi firme din zona de vest a României.

Sursă foto: Ovid Teodoriu