Gara de Nord din Timișoara va găzdui o expoziție inedită de artă contemporană

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Gara de Nord din Timișoara nu este cea mai atractivă clădire din oraș, cu siguranță. Totuși, amatorii de artă pot descoperi o expoziție inedită, „In vitro veritas”. Grupul artistic Avantpost a ales o locație inedită pentru expoziția multimedia.

Practic, s-a ales un loc plin de simboluri, dar care să și garanteze o vizibilitate mare. „Expoziţia «In vitro veritas» invită la o meditaţie asupra ambivalenţei şi a naturii realităţilor falsificate. Lipsa de echivoc a expresiei in vino veritas este substituită în titlul propus de o construcţie sintactică contradictorie. «In vitro veritas» sugerează dubla interpretare a noţiunii de adevăr: adevărul-corespondenţă, ca rezultat al concordanţei vizibile cu realitatea obiectivă sau adevărul- coerenţă care, deşi fabricat în mod artificial, poate primi valoare absolută atât timp cât nu intră în contradicţie cu sistemul căruia îi aparţine. Prin urmare, «In vitro veritas» se referă la adevărul din spatele sticlei transparente, dar şi la adevărul de laborator.”, spune curatorul expoziției, Maria Orosan-Telea.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 24 octombrie-22 noiembrie, de luni până sâmbătă, între orele 17.00 și 22.00. Artiștii grupului Avantpost sunt Aura Bălănescu, Ciprian Chirileanu, Cosmin Haiaş, 13m10j, Livia Mateiaş, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Oncu, Renée Renard, Petrică Ştefan, Nicolae Velciov. De asemenea, au fost invitați și artiști din străinătate: Nemanja Ladic (SRB), Lőrinc Borsos (HU), Dragan Vojvodic (SRB).

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Proiectul este realizat de Asociația T-ACT, în parteneriat cu Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timişoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/