Gânduri pentru Reșița anului 2118! Lasă-le și tu câteva rânduri urmașilor orașului!

Se anunță sărbătoare mare pentru reșițenii care vor aniversa 200 de ani de la Marea Unire. Aceștia nu doar că se vor alătura românilor în marcarea Bicentenarului, ci vor avea ocazia să citească rânduri lăsate moștenire de actualii locuitori ai Reșiței.

O inițiativă inedită a Primăriei Reșița, ca o mașină a timpului, vine să marcheze într-un mod cu totul aparte Centenarul Marii Uniri. Pe lângă sărbătoarea specifică datei de 1 Decembrie, anul acesta reșițenii vor lăsa moștenire gândurile lor prin intermediul unei capsule a timpului. Așadar, până la finalul lunii noiembrie, doritorii sunt așteptați la sediul Primăriei, cu mesajele scrise pe hârtie.

„Cei care doresc să transmită printr-o scrisoare de câteva rânduri un gând, o trăire, un sentiment, un sfat, o realizare, o dezamăgire, un plan de viitor, o viziune asupra României și Reșiței lor, sunt așteptați să depună aceste scrisori în urna amplasată în holul primăriei, acestea urmând a fi închise într-o «capsulă a timpului» care va fi îngropată în Centrul Civic al municipiului, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Centenar”, transmit reprezentanții municipalității.

Planul este ca rândurile lăsate moștenire să fie citite la împlinirea a 200 de ani de la Marea Unire, în 1 decembrie 2118.

Așadar, reşiţeni, ne citim şi peste o sută de ani?

banner 1000 x 100 hd