FOTO: Ziua Armatei, întipărită în sufletele cetăţenilor!

Parcul Tricolorului din cartierul Govândari a fost „invadat” de cetăţeni. Ca în fiecare an, ostaşii români au fost sărbătoriţi printr-o ceremonie militară la monumentul eroilor.

Oficialii cărăşeni au marcat şi în acest an Ziua Armatei Române, zi în care soldaţii români au eliberat ultima palmă de pământ transilvănean de sub ocupația hothystă (25 octombrie 1944). După ce ieri Centrul Militar Județean din Reșița și-a deschis larg porțile pentru vizitatori cu ocazia acestei zile, astăzi activităţile s-au desfăşurat la monumentul eroilor din Parcul Tricolorului. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului naţional al României, în prezenţa autorităţilor publice locale şi judeţene, cadre ale instituţiilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, preoţi, veterani şi cetăţeni ai municipiului. Manifestarea a cuprins şi un moment de rostire a alocuţiunilor reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, după care a urmat serviciul religios, săvârşit de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Reşiţei, preotul Petru Berbentia.

Ca fost militar activ, pentru mine această zi reprezintă una dintre cele mai importante zile ale anului şi cred că aşa ar trebui să fie şi pentru întreaga populaţie, pentru că are o semnificaţie deosebită. Este o zi în care a fost reîntregită patria, iar apărarea patriei este o datorie de onoare, este sfântă şi cea mai importantă”, a precizat general în rezervă Vasile Cocoşilă, preşedintele Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere din Caraş-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636934152145″]

După ce au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul eroilor din parcul reşiţean, cetăţenii s-au îndreptat către tradiţionala paradă a cadrelor militare, moment care a încheiat întreaga manifestare. „Eu fac parte dintr-o familie de militari, fiind ofiţer în rezervă. 25 octombrie este o zi festivă, naţională şi, ca întotdeauna, bine organizată în Reşiţa. A fost frumos, amintindu-ne de vremurile mai grele din timpul războiului”, a fost părerea lui Popa Gheorghe, din Reşiţa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/