Renovarea de la Gura Jgheabului a determinat o colaborare între mediul privat și administrația publică. Astfel, cot la cot, cele două reușesc să transforme și să folosească la maximum potențialul zonei. După grătarele de pe marginea Bistrei și parcul copiilor, ștrandul privat oferă un plus de notorietate întregii zone.
După ce a fost închis peste cinci ani de zile și a fost pus pe picioare de actuala administrație pentru a putea funcționa timp de o vară, ștrandul din Gura Jgheabului s-a bucurat de intervenția unui om de afaceri din zonă, Gheoghe Albu, care dorește să renoveze tot spațiul din jurul ștrandului. În momentul de față, modernizarea la ștrand se apropie de final, cele două bazine au fost refăcute. Cel mare are 1,65 metri, astfel încât să fie ușor accesibil pentru toată lumea, iar ștrandul pentru copii începe de la 20 de centimetri până la un metru. Ideea patronului Gheorghe Albu a fost ca bazinele să fie dedicate exclusiv recreerii, fără trambuline sau alte elemente care ar putea tulbura liniștea vizitatorilor. Aceștia se vor bucura de apă, natură și distracție.
Din planurile omului de afaceri fac parte o sală de nunți chiar între dealuri, lângă pădure, două terenuri de tenis modernizate și, partea cea mai atractivă, un lac în spatele ștrandului, lac ce va oferi diferite atracții pentru micuții din zonă, tot felul de jocuri pe apă care, cu siguranță, vor fi pe placul copiilor. „Ne-am gândit să facem o zonă de agrement pusă la punct, cu o sală de nunți, de 700-800 persoane, pentru că ne aflăm lângă pădure, avem loc de parcare, nu deranjează muzica pe nimeni. De asemenea, dorim să facem 4-5 cabane, pentru că sunt oameni care vor să stea în natură, în pădure. Urmărim să facem și un lac cu bărcuțe, cu tot felul de utilaje, să vină copiii, ski-jeturi de un metro, create special pentru micuți”, a precizat Gheorghe Albu. Toate aceste planuri ale patronului sunt cu gândul la noua generație, la tineretul care are nevoie de activitate în oraș. De la teren de fotbal, volei sau tenis la ștrand, toate sunt construite pentru a încânta cea mai tânără parte din populație.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157634846011990″]
Deocamdată, în această vară locuitorii din Valea Bistrei se vor bucura de ștrandul olimpic și de ștrandul pentru copii. Ambele bazine plus spațiul de lângă acestea au fost refăcute cu materiale de cea mai bună calitate, pentru că s-a mers pe deviza omului de afaceri: o investiție serioasă care să dureze. „Am lucrat numai cu produse de Germania și Olanda, de la șapă cauciucată până la vopsea plastifiată. Suntem prea săraci să mai facem un lucru prost, trebuie să facem ceva de calitate, care să țină, și crede-mă că acesta e viitorul, nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea”, a precizat pentru Express de Banat Gheorghe Albu. Singurul amănunt ce mai trebuie pus la punct până la deschiderea oficială este intrarea în ștrand. Prețul biletului nu se anunță mai mare de 10 lei, asta pentru persoanele peste 14 ani, copiii au intrarea liberă.
În paralel cu renovarea ștrandului, administrația locală își continuă renovarea pe cont propriu. După parcul copiilor refăcut, primarul Luca Mălăiescu a montat grătarele de la malul apei. Urmează să amenajeze plaja de pe mal și terenul de fotbal sintetic cu nocturnă.