Târgul liceelor cărășene de Ziua Copilului

Elevii de gimnaziu care sunt  în an terminal pot acum alege mai ușor liceul pe care îl vor urma datorită „Târgului Ofertei Educaționale”.

Astăzi până la ora 16:00 elevii de gimnaziu sunt așteptați la Sala Polivalentă din Reșița ca să analizeze ofertele liceelor din oraș și din județ. Astfel liceenii de la Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz, Liceul de artă „Sabin Păuța”, Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Tehnic Cărășan sau Liceul Tehnologic Bocșa, își promovează școlile și informează elevii mai mici în legătură cu opțiunile liceelor.

Acestea sunt doar câteva dintre liceele care și-au amplasat un stand în incinta Sălii Polivalente. De asemenea, la masa fiecărui liceu vizitatorii pot viziona filmulețe și poze din școală, iar elevii sunt îmbrăcați în tricouri cu sigla și numele liceelor pe care le reprezintă.

Inițiativa acestui târg este mai mult decât bine primită de elevii de gimnaziu care se află într-un moment atât de important în viața lor: „Eu cred că acest târg ne ajută să știm mai bine din ce putem alege ca mai apoi să facem cea mai bună alegere”, declară Gaiță Timea, elevă în clasa a VIII-a.

Elevii de gimnaziu prezenți la târg în această dimineață au fost interesați de informațiile primite din partea liceenilor, iar mulți dintre ei au venit cu întrebări suplimentare pentru organizatori. De asemenea, tot în cadrul acestui târg, elevii de gimnaziu au participat la caravana liceelor, și au fost să viziteze Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz, singurul care și-a deschis porțile.

Ne-ar fi plăcut să mergem și la alte licee, dar am înțeles că trebuia să primim invitație la școală, și nu am primit decât de la Tietz. Oricum ne bucurăm de acest târg deoarece chiar ne ajută să vedem ce opțiuni avem”, au povestit niște eleve de clasa a VIII-a.

„Târgul Ofertei Educaționale” se petrece concomitent în șapte locații diferite din județ, în orașe ca Moldova Nouă, Caransebeș sau Bozovici și are ca scop principal informarea elevilor asupra ofertei liceelor din Caraș-Severin astfel încât aceștia să aleagă cea mai bună variantă pentru ei.