Contestată în Consiliul Județean că nu ar fi în stare funcțională, mai mult decât atât, ar fi în stare de degradare, clădirea cu cele două corpuri, Cabana Salvamont și Centrul de Informare Turistică, va putea oferi servicii chiar din această iarnă.
Cabana Salvamont construită de Consiliul Județean este pregătită să primească turiștii. Construcția, finalizată încă de anul trecut, dispune de apă și canalizare, încălzire prin centrală termică, băi și camere funcționale, singurul lucru care lipsește este mobilierul. „Se prezintă în stare foarte bună, există încălzire, este dotată la intrare cu puțin mobilier și sperăm ca de la anul, după ce se va debloca de către Guvernul României dotarea cu mobilier să putem să dotăm această cabană și cu mobilier specific pentru Salvamont și pentru buna funcționare a centrului de informare turistică”, a precizat Ianăș Roșeți, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 5 milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată de către fostul Minister al Dezvoltării Regionale și Turismului, beneficiar fiind Consiliul Județean, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636171114076″]
Construcția celor două corpuri de clădire a început din 2010, momentul în care Consiliul Județean a încheiat actele pentru terenul aflat în patrimoniul Primăriei Prigor, iar cele două clădiri se aflau în această stare încă de acum un an. „Datorită faptului că după aceea a intervenit Parcul Național pentru un aviz dat de către ei s-au sistat lucrările aproape un an de zile. Ne-au oprit din lucrări și s-au întârziat puțin. Lucrările au fost finalizate încă de anul trecut din luna septembrie-octombrie, clădirea a fost funcțională. Această cabană arată în felul acesta de anul trecut, singurul lucru care lipsește este mobilierul”, mai adaugă Ianoși Roșeți. Acesta spune că le va asigura mobilierul echipei de Salvamont astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea chiar din acest sezon de iarnă. „Această nouă bază prezintă o creștere a calităților serviciilor pe care le vom putea da, însuși prin faptul că pe lângă salvatorii montani vom avea un cabinet medical, până acum până ajungea ambulanța, pe victimă o duceam printr-un restaurant de hotel pe undeva unde să stea, acum va exista un dotarea necesară ca să îi asigurăm tot ce are nevoie și să lucrăm într-un mod mai civilizat, nu pompieristic. Este un progres, dar așteptăm să vină mobilierul, oricum noi o ținem funcțională, până vine mobilierul vom mai sta doar peste noapte în vechea locație, dar activitatea de peste zi aici se va desfășura”, mai adaugă și Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin. Așadar, începând cu acest an turiștii de pe munte vor avea parte de condiții și mai bune în caz de accidente.