FOTO: Începerea școlii,alături de autoritățile locale

Două dintre școlile din Reșița au beneficiat de prezența autorităților locale în prima zi de școală. Imnul intonat de cadrul didactic Maria Didraga a răsunat în curtea Liceului de Artă „Sabin Păuța” și la Școala cu Clasele I-VIII nr. 2 Reșița.

Primarul Mihai Stepanescu, alături de inspectorul general școlar adjunct, Ioan Benga, au fost prezenți în două unități de învățământ din oraș ca să le ureze un an nou cât mai bun tuturor școlarilor prezenți la festivitate.

Ca în fiecare an, festivitatea pentru începerea anului școlar strânge în curtea școlilor atât elevii, pregătiți pentru un nou an de școală, cât și părinții emoționați pentru micuții lor ce încep o altă etapă din viață. Pe lângă dascălii ce își reiau activitatea, la începerea anului școlar sunt prezente și autoritățile locale, care să le dea un ultim sfat elevilor înainte de startul orelor de școală: „Este un moment emoționant pentru mine, sunt sigur și pentru dumneavoastră în această zi frumoasă de septembrie, acum când vorbim de un nou început, un nou an școlar. Alături de conducerea școlii am dorit să creăm un mediu adecvat procesului de învățământ și, bineînțeles, educațional și cred eu că am reușit acest lucru. Avem de-a face cu o școală modernă, europeană. Așadar mulțumesc pentru colaborare, iar vouă vă doresc mult mult succes în noul an școlar”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Alături de primar și inspectorul școlar general adjunct s-au aflat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” . Printre personalitățile din oraș ce au fost prezente în curtea Școlii cu Clasele I-VIII nr. 2 s-au numărat Rusalin Fîc, handbalistul Adrian Tucanu și deputatul Ionuț Chisăliță.

Inspectorul școlar general adjunct, Ioan Benga a precizat că se află la festivitatea din curtea generalei cu numărul 2, atât pentru profesia lui cât și pentru prietenia ce îl leagă cu deputatul Chisăliță: „Vreau să vă spun că mă aflu aici din două motive. Primul motiv este legat de profesia mea de dascăl, în calitate de reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, să particip la deschiderea anului școlar într-o școală europeană. Dar mă aflu aici atât din punct de vedere moral, pentru prietenul meu, domnul deputat Ionuț Chisăliță”, explică Ioan Benga.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631556098464″]