GALERIE FOTO: O nouă ediție a Cupei Semenic de Judo!

Așa cum s-a văzut, Gărâna atrage ca un magnet iubitorii de muzică de toate felurile, dar și iubitorii sporturilor, indiferent de sezon. Weekendul acesta, copii judoka din țară și de peste hotare au urcat pe salteaua competiției din Poiana Lupului.

Deși pare rezervată pentru concerte, Gărâna găzduiește de trei ani consecutiv Cupa Semenic Fest la Judo pentru copii. Ca și anul trecut, ediția din toamna aceasta a adunat cei mai buni sportivi din orașele țării, dar și o echipă din Germania. „La competiție au participat în jur de 120 de copii din Germania și România, din Cluj, Arad, Sibiu, Deva, Drobeta Turnu Severin, Caransebeș, Lugoj și, bineînțeles, noi, din Reșița”, a explicat Dan Păștean, antrenorul reșițenilor de la Clubul Sportiv Muncitorul Reșița.

Dacă la cele două ediții anterioare doar clubul reșițean avea ocazia să se antreneze câteva zile înaintea competiţiei la Gărâna, anul acesta antrenorul Dan Păștean a lansat invitația și celorlalte echipe din țară să se alăture în partea de antrenamente. „Am făcut cu copiii un stagiu de pregătire și este primul an în care au participat mai multe cluburi din țară. Am fost cu toții cu câteva zile înainte la Gărâna și ne-am antrenat împreună”, a declarat antrenorul clubului reșițean pentru Express de Banat.

Stagiul de pregătire a fost benefic pentru reșițeni și i-a clasat pe locul trei pe podium, primele două locuri rămânând tot în Banat,  fiind ocupate de echipa din Caransebeș, pe primul loc situându-se cea din Lugoj. Atracția pentru această zonă vine și din faptul că acest concurs este singurul în aer liber din țară, copiii luptându-se pe terenul din Poiana Lupului. „A fost o competiție reușită. Ne-a ajutat și vremea, că altfel eram nevoiți să ne mutăm în Căminul Cultural din Gărâna. Toată lumea a fost foarte mulțumită, de la sportivi la arbitri și la antrenori. Cei care ne-au susținut pentru această competiție au fost Lupo Touring, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Consiliul Județean, Asociația Județeană de Judo și Termoconstruct”, a încheiat Dan Păștean.