FOTO:Deasupra lumii, pe Transalpina

casinoherculane by sungarden

Chiar dacă plimbarea până la șoseaua Transalpina presupune o excursie mai lungă, peisajul acelei zone merită tot efortul.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, ajungând la cota de 2100 metri. Chiar dacă nu este încă finalizată până la ultimele detalii, se poate circula foarte bine, drept pentru care un lanț de mașini urcă aproape zilnic doar pentru peisajul oferit.

publicitate online in ziar Express de Banat

Traseul indicat este cel cu plecare din Târgu Jiu, oraș ce merită și el vizitat, spre stațiunea montană Rânca, iar de acolo mai departe până la lacul Vidra. Pe tot traseul natura e la ea acasă. Tocmai de aceea, până și animalele preferă iarba proaspătă de pe versanți, așadar este posibil ca drumul să fie încurcat de vreun măgăruș sau vreo turmă de oi.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Pe Transalpina senzația este una singură: deasupra lumii. Munții înconjoară drumul șerpuit până în momentul în care doar norii și vântul țin companie. Deasupra munților, curbele care întorc direcția de mers sunt din sută în sută de metri, iar peisajul taie respirația, la fel și vântul aprig de munte care nu iartă nimic. Iar lacul Vidra este cel care vine și liniștește peisajul. Apa lui limpede și adâncă este preferată de mulți turiști care își amplasează cortul pe marginea lui.

Excursia merită toată atenția. Chiar dacă sunt ceva kilometrii din Caraș-Severin, o dată în viață merită văzută cea mai înaltă șosea din România. Șosea care, pe lângă modul în care este realizată, demn de lăudat, întreaga zonă muntoasă pe care o traversează îi conferă un plus de spectaculozitate.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630772846058″]

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/