Popa a băut şampanie din cupa campionilor!

Campionatul Judeţean de minifotbal a ajuns la final. Cele mai bune echipe se pregătesc acum de barajul pentru campionatul naţional şi Cupa României!

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Minifotbal Caraş-Severin pe terenul sintetic din Parcul Siderurgistului a antrenat în joc ambiţii şi orgolii uriaşe, a oferit partide spectaculoase şi, nu întâmplător, a adunat la fiecare sfârşit de săptămână destui iubitori ai sportului rege. Zece echipe şi-au disputat trofeul şi s-au bătut pentru titlul de vicecampioană, care asigură prezenţa în Cupa României.

Au detronat campioana!
Această a treia ediţie a competiţiei născute din iniţiativa profesorului Dorin Voina, cu scopul de a muta obişnuitele meciuri din curtea şcolilor reşiţene într-un cadru organizat, a furnizat o mare surpriză. Echipa Camerei de Comerţ, câştigătoarea primelor două sezoane, a cedat trofeul în favoarea unei debutante, Roxamy. Echipa antrenată de Gheorghe Popa, patronată de Dudu Ungureanu, a câştigat titlul judeţean după o luptă foarte strânsă cu fotbaliştii Camerei de Comerţ, care au fost nevoiţi să se mulţumească anul acesta doar cu locul secund. Podiumul a fost completat de Yam-Yam. Drink Team a terminat pe patru, FC Lescoviţa, pe cinci, FC Fârliug, pe şase, iar pe şapte, Steaua Reşiţa. Clasamentul a fost completat de Muncitorul, Dedeman şi Humanitas pro Deo.

Organizatorii au acordat şi câteva premii speciale remarcaţilor acestei ediţii de campionat. Antrenorul anului a fost desemnat tehnicianul echipei campioane, Gheorghe Popa, Cristian Copoceanu (Camera de Comeţ) a fost ales cel mai bun portar, iar Valentin Ilaş, de la aceeaşi echipă, a primit titlul de cel mai tehnic jucător. Golgheterul competiţiei, cu 34 de reuşite, Alin Man, de la Drink Team.
Echipa campioană va participa, în 21 iunie, la Deva, la barajul de calificare la Campionatul Naţional de Minifotbal, iar vicecampioana, la Cupa României, la Sibiu.

Finala pe ţară!
,,A fost destul de greu. Am reuşit să terminăm neînvinşi, ceea ce pe mine mă mulţumeşte, într-adevăr. Vreau să reprezentăm judeţul cu cinste la faza finală. Am, ca întotdeauna, visuri mari, ca să le obţin măcar pe cele mai mici. Îmi doresc cel puţin finala campionatului naţional”, a declarat Gheorghe Popa. ,,Sunt emoţionat, deoarece e primul an în care suntem cu echipa în campionat şi am câştigat titul de campioni. Vreu să-i felicit pe băieţi şi pe antrenorul Gheorghe Popa. Sperăm să nu ne oprim aici şi să mergem la faza pe ţară. Meritul e al băieţilor şi al antrenorului”, a declarat Dudu Ungureanu, preşedintele clubului Roxamy.
Preşedintele forului judeţean de minifotbal, Dorin Voina, a tras concluziile la finele sezonului: ,,Este al treilea an în care Asociaţia Judeţeană de Minifotbal a organizat acest campionat în care, după părerea mea, s-a jucat un fotbal foarte plăcut. Am premiat toate echipele participante. Roxamy va merge la barajul de la Deva, iar Camera de Comerţ va merge la Cupa României, care se va desfăşura la Sibiu. A fost o ediţie foarte reuşită. Îi mulţumesc domnului Dorinel Munteanu pentru că ne-a pus la dispoziţie această bază, oamenilor care ne-au fost aproape, celor care au venit şi au urmărit acest fotbal frumos în fiecare săptămână”.