Galerie foto: Poliţişti pentru o zi

Îmbulzeală mare încă de dimineaţă la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, nu din cauza vreunei misiuni speciale, ci mai degrabă a unor musafiri speciali. Inspectoratul şi-a deschis astăzi porţile pentru toţi cei care au vrut să vadă cu ce se mănâncă meseria de poliţist.

Însoţiţi de cadrele didactice, preşcolarii şi elevii reşiţeni au profitat astăzi de vremea frumoasă şi au făcut o plimbare la sediul IPJ. Acolo îi aşteptau, bucuroşi de oaspeţi, oamenii legii care le-au pregătit câteva surprize. „Astăzi, cu prilejul unei acţiunii dedicate Zilei Naţionale a Poliţiei Române care are loc pe 25 martie, am deschis larg porţile pentru copii, mai mici sau mai mari, începând de la grădiniţă, am avut vizitatori chiar şi de patru ani, pentru a le arăta puţin din activitatea noastră de zi de zi”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cei mici au fost peste măsură de încântaţi să dirijeze traficul din maşinile echipare cu radar sau să urce în duba unde sunt transportaţi cei mai periculoşi infractori. Însă, cel mai mare interes l-au strânit armele din dotarea mascaţilor sau cele conficate de poliţişti de la răufăcători, cu care, doar azi, copiii au avut voie să se joace. Aplauze la scenă deschisă a primit căţeluşa Cuga, partenerul de încredere al oamenilor legii atunci când le vin de hac hoţilor, care a executat un moment de dresaj.

„Foarte impresionaţi au fost cei mici de căţeluşa noastră, antrenată special pentru a prinde hoţi. Printre altele, le-au mai fost prezentate maşinile de la poliţia rutieră, echipamentul celor de la serviciul de criminalistică şi armele confiscate de poliţişti de-a lungul timpului”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629276009810″]

În total, poliţiştii se aşteaptă să primească astăzi în jur de o mie de musafiri, de la toate şcolile şi grădiniţele din municipiu. Porţile inspectoratului rămân deschise pentru vizitatori până astăzi la ora 14.00.