36 de incendii în 24 de ore!

Pompierii cărăşeni au o misiune foarte solicitantă zilele acestea, din cauza celor care dau foc la vegetaţia uscată. De ieri şi până azi dimineaţă echipajele ISU au intervenit la nu mai puţin de 36 de arderi necontrolate. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Incendiile din ultimele 24 de ore s-au manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 310 hectare. Mai grav este faptul că au fost cuprinse de flăcări patru sălaşe şi mai multe clăi de fân, existând pericolul ca focul să se extindă şi mai mult.

Chiar şi Parcul Naţional Semenic Cheile-Caraşului a fost în pericol de incendiu, după ce un foc la vegeţia uscată din comuna Caraşova ameninţa să aprindă şi ariile protejate. „Pentru localizarea şi lichidarea acestui incendiu Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a intervenit cu 11 pompieri, coordonaţi de lt. Ionel Tilca. La faţa locului, pentru sprijinirea intervenţiei, s-au mai aflat şi zece cetăţeni reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Naţional Semenic Cheile-Caraşului şi ai Serviciului Judeţean de Slavamont. 45 de hectare de teren au fost afectate”, a precizat Ancuţa Balint, purtător de cuvânt al ISU Semenic.

Tot aseară, pompierii au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei  gospodării din satul Rusca, comuna Teregova.