Liceul Diaconovici-Tietz, cea mai veche școală din oraș, a împlinit astăzi 135 de ani de când primii elevi au pășit în sălile de clasă. Evenimentul, foarte emoționant atât pentru cadrele didactice, elevi, dar și foști elevi, a fost marcat printr-o piatră comemorativă amplasată pe fațada clădirii.
Personalități ale orașului s-au arătat mai mult decât încântate să participe la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2012 din sistemul de învățământ. Cea mai veche școală, fosta școală de băieți, actualul Liceu Teoretic Diaconovici-Tietz, a mai adăugat un an la cei 134 în care mii de elevi au fost formați pentru a face față maturității.
Cei doi directori ai școlii, primarul Mihai Stepanecu, subprefectul Anton Paulescu și inspectorul școlar general adjunct Ioan Benga au fost cei care au dorit să spună câteva cuvinte în cinstea unității de învățământ și a celor care au dat viață și farmec Liceului Teoretic Diaconovici-Tietz: „În această zi ne-am adunat ca să ne aducem aminte de cei 135 de ani de existență ai Liceului Teoretic Diaconivici-Tietz, perioadă în care între zidurile sale s-au acumulat speranțe, vise, uneori chiar și tristeți, dar mai ales speranța generațiilor care au trecut prin acest liceu”, declară Boris Vatzulik.
„Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz, unitatea dumneavoastră școlară, este una dintre școlile cu care noi, județul Caraș-Severin, ne mândrim în țară și peste hotare. Nu pot decât să felicit profesorii care și-au dat silința, în cei 135 de ani, să își facă datoria așa cum trebuie”, spune subprefectul județului, Anton Paulescu.
Oficialitățile orașului au dezvelit piatra comemorativă
Primarul orașului împreună cu subprefectul județului și cu inspectorul școlar general adjunct au dezvelit piatra comemorativă, cea care mai apoi a fost sfințită de către Protopopul Municipiului Reșița. Mihai Stepanescu, a dorit să amintească puțin din istoria liceului: „Este într-adevăr un moment emoționant astăzi când se împlinesc 135 de ani de când a luat ființă acestă unitate de învățământ, ca școală de băieți, apoi cu un profil teoretic, profil industrial și a revenit la profilul predominant, cel teoretic. Atât cadrele didactice cât și elevii și-au adus contribuția la creșterea prestigiului școlii, și bineînțeles al municipiului nostru”, a declarat acesta.
Ateliere pe toate gusturile
După festivitatea din fața liceului, a urmat o conferință în Sala Festivă din incinta clădirii, iar apoi fiecare clasă a organizat câte un atelier, sau câte o acțiune. În curtea interioară a liceului copiii de clasa a III-a au pus la cale un bazar cu tema „Din bucătăria bunicii”, astfel încât elevii au năvălit la tarabele cu bunătăți făcute în casă.
Tot în aceeași locație, clasele a XII-a C și D ale Liceului Diaconovici-Tietz au organizat un concurs de karaoke, unde oricine dorea putea să interpreteze o melodie la microfon. Iar micuții din generală și-au deschis ateliere de pictură pe carton sau chiar pe colegii lor, care s-au lăsat desenați de „Mâini harnice și pricepute”, denumirea atelierului de lucru.
Gânduri bune despre liceu
Elevii liceului au fost bucuroși că au putut lua parte la acest eveniment și au vorbit cu mândrie de școala lor: „Este o onoare să fim eleve ale școlii pentru că tot timpul avem evenimente frumoase. Astăzi am participat și noi la acțiune, am făcut brățări care vor fi vândute”, declară Anamaria, elevă în clasa a VIII-a. „Noi avem aici multe evenimente foarte frumoase și mă bucur că am venit la această școală pentru că toți sunt drăguți cu tine, profesorii sunt foarte buni și la orice eveniment se organizează participăm și noi. Astăzi am pregătit brățări și felicitări”, declară Andrada, elevă tot în clasa a VIII-a.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631857133536″]
D-le profesor…adevarat ca sunt simpatizant al PP DD-ului…dar daca parerea mea nu conteaza,la ce mai sunt bune aceste commenturi?si daca-mi permiteti domnule profesor,argumentez ceea ce-am sustinut…cum se face ca la serbarea unei X gradinite din Resita participa d-l primar Mihai Stepanescu si d-l subprefect Paulescu?
dar cum se face ca a trecut in septembrie prin Resita un anume tren…si din acel tren…cine credeti dumneavoastra ca au fost ,,pasagerii”?va spun eu in cazul in care ati ratat evenimentul…d-l primar Mihai Stepanescu & company…sau cum se face ca la Serbarile zilelor orasului nostru…doar Mihai Stepanescu a fost ,,membrul” marcant prezent?si ca sa pun cireasa pe tort,domnule profesor,cum se face ca la toate evenimentele din orasul nostru,doar o anumita parte a presei are acces ,,no limits”?POFTIM?acuma ca sunt descalificat…va respect decizia domnule profesor…dar va rog eu mult,analizati situatiile si nu mai puneti etichete…MULTUMESC !!!