GALERIE FOTO: Nunta de aur sărbătorită de Primăria Reșița

Șaisprezece cupluri căsătorite care au în spate 50 de ani de iubire „oficială” au fost sărbătorite astăzi la Casa Municipală din Reșița.

Pentru că au împlinit 50 de ani de căsătorie, Primăria Municipiului Reșița le-a oferit cuplurilor diplome, cadouri materiale și câteva momente festive în care sărbătoriții au fost în centrul atenției.

Încântați de momentul festiv, de atenția și importanța acordată, mirii de aur nu s-au ferit să ia cuvântul și să mulțumească pentru evenimentul organizat în onoarea lor, sau chiar să povestească ce înseamnă să trăiești timp de cinci decenii alături de o persoană.

Ne-am cunoscut la Câlnic, ea a fost repartizată acolo ca profesoară, iar eu sunt de loc din Câlnic. Ne-am văzut și ne-am plăcut. Secretul este să existe multă dragoste, toleranță și înțelegere, nu ai nevoie de mai mult”, povestesc soții Paraschivu.

Prima dată ne-am văzut la un revelion, apoi fiecare a luat-o pe drumul său până la Paști în același an când ne-am întâlnit a doua oară si nici nu ne-am mai despărțiț de atunci. Cel mai important este să nu uiți unul de celălalt, soția să nu uite de soț, să îl îngrijească, iar soțul să nu uite de soție”, spune soțul Popovici.

Sfaturile ce au venit din partea unor veterani ai căsniciei au fost apreciate și de primarul Mihai Stepanescu: „Dumneavoastră sunteți un exemplu pentru noi. Să împarți totul la bine și la greu cu o persoană pentru atâția ani este un lucru minunat și demn de admirat.”