FOTO Morile de apă de la Rudăria s-au înnoit!

Complexul  morilor de apă de la Rudăria, din localitatea cunoscută acum sub numele de Eftimie Murgu, s-a modernizat. Cei care ajung prin zonă vor avea parte de o surpriză plăcută.

Morile de la Rudăria, din care doar una mai era funcțională și folosită încă de săteni pentru măcinarea porumbului, au suferit o transformare în bine. Aproape toate au avut parte de reabilitare, de la refacerea podurilor de trecere și a cărărilor ce duceau către ele până la modernizarea șoselei, astfel încât acum se poate vizita complexul foarte ușor și cu mașina.

Deși pentru sătenii din zonă aceste mori sunt ceva obișnuit, pentru restul lumii au devenit o atracție turistică vizitată de persoane din toată țara care poposesc din greșeală sau intenționat în satul Eftimie Murgu. Proaspăt renovate, morile funcționează și sunt din nou folosite de sătenii ce deja s-au obișnuit cu mașinile care trec toată ziua prin sat și dau explicații la turiști ca niște ghizi experți în morărit.

expresb 1000x100

Doar Moara de la Tunel, ultima din seria de douăzeci şi două, nu a ajuns să fie reamenajată. Aceasta este preferata turiștilor tocmai pentru că apa obișnuia să vină printr-un tunel, de unde i se trage și numele. Aleea până la ultima moară este amenajată, însă interiorul ei lasă de dorit.

Parcul Mulinologic Rudăria este semnalat prin pancarte care să te trimită până la destinație. Plimbarea nu durează mai mult de 20 de minute pe malul râului și, chiar dacă drumul te invită să îți iei mașina, pe jos te poți bucura mai bine de peisaj și de aerul curat dintre dealuri.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633443428944″]