FOTO: Marii coregrafi ai Banatului, sărbătoriţi!

Casa de Cultură a oraşului de pe Valea Bistrei a fost plină vineri seară, când a găzduit a 14-a ediţie a Festivalului „Afilon Laţcu şi Ion Muntean”.

Şapte ansambluri din România şi Serbia au urcat pe scenă la festivalul prin care sunt omagiaţi cei doi foşti mari coregrafi, sub îndrumarea cărora generaţii întregi de dansatori au învăţat şi au promovat jocul, tradiţia şi cultura Banatului. Marele doinitor Traian Barbu, sufletul acestui eveniment, s-a bucurat de sprijinul administraţiei locale şi al autorităţilor judeţene, astfel că şi ediţia de anul acesta a fost la înălţime. „Este un festival de mare amploare. Mulţumesc din suflet că am avut sprijin şi din partea domnului Ţunea. Sper că şi lumea din sală a fost mulţumită. Au fost şapte formaţii şi numai elită, de aia am ţinut foarte mult să fie cât mai mulţi dansatori, pentru că acest festival este unul coregrafic. Sper că lumea a fost mulţumită”, a declarat Traian Barbu. Festivalul chiar a avut succes, deoarece sala a fost plină, iar ropotele de aplauze pentru artiştii de pe scenă n-au lăsat loc de îndoieli.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157636968963826&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Într-o perioadă în care evenimentele culturale, la fel ca şi cele sportive, sunt tot mai puţine sau de o amploare mai mică, la Oţelu Roşu s-au făcut eforturi demne de apreciat pentru ca Festivalul „Afilon Laţcu şi Ion Muntean” să se apropie de nivelul celor doi foşti mari coregrafi. „De anul trecut, de când sunt consilier pe probleme de cultură, am readus la liman acest festival, deşi ne-a fost foarte greu. Prima seară a fost ţinută şi anul trecut, şi anul acesta, la Glimboca, unde am avut parte de sprijinul primarului de acolo, pentru că aceşti oameni pe care noi îi sărbătorim au fost copiii acelei localităţi. Totul este să vrei să faci ceva. Este foarte greu în ziua de astăzi, pentru că nu există posibilităţi financiare. Am avut sprijin şi din partea domnului primar Luca Mălăiescu şi totul a ieşit bine”, a mai spus Traian Barbu.