GALERIE FOTO: Expoziţie exotică la Bocşa. Peste 600 de exemplare de păsări şi animale rare uimesc publicul prin frumuseţe!

1000x100 (5)

Zeci de crescători de păsări şi animale mici de rasă din Caraş-Severin se mândresc în acest sfârşit de săptămână cu înaripate frumoase şi iepuraşi simpatici, în cadrul expoziţiei „Fauna cărăşeană 2013”, desfăşurată la Bocşa.  

După ce ieri sute de exponate au fost arbitrate şi crescătorii premiaţi, astăzi bocşenii au putut admira în Sala de Sport din cartierul „Nufărul” peste 650 de exemplare de păsări de curte, iepuri, porumbei, păsări exotice, canari și păsări de ornament. Pierduţi în simpozioanele înaripatelor, puţinii vizitatori de la orele prânzului nu ştiau încotro să se uite şi ce să admire prima dată. Ar fi cumpărat câte ceva, însă preţurile parcă i-au cam intimidat. Cei mai curioşi de exponatele care au ţinut cu tot dinadinsul să atragă atenţia au fost copiii. „Mi-au plăcut foarte mult păunii, că aveau nişte culori ciudate, dar mi-aş dori să am un hamster al meu, să am grijă de el, să se simtă ca acasă”, a declarat o fată, în vârstă de 7 ani. Printre preferinţele celor mici se află şi iepuraşii. „Toţi iepurii de aici sunt frumoşi, chiar dacă sunt mici sau mari. Eu i-aş hrăni cu de toate, cu iarbă, grâu, dar mai ales cu hrana lor preferată, morcovii”, a fost părerea unei alte bocşence, în vârstă de 10 ani.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638174673123″]

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Reprezentanţii Asociaţiei crescătorilor de păsări și animale mici de rasă „Fauna Cărășeană” spun că expoziţia este una de frumuseţe, şi nu de porumbei voiajori sau concursuri de zbor. „Avem expuse peste 350 de găini de rasă, aproximativ 90 iepuri, 150 porumbei şi cam tot atâţia canari, papagali, păsări exotice. Este foarte greu să organizăm o astfel de expoziție, o facem din fonduri proprii și cu ajutorul unor sponsori care sunt mereu alături de noi. În orice caz, este o frumuseţe. Ca asociaţie, pot să spun că suntem una dintre cele mai organizate din ţară ca membri, număr de animale, dar și calitate”, a declarat Cristian Avram, vicepreședintele Asociației crescătorilor de păsări și animale mici de rasă „Fauna Cărășeană” din judeţ.

Expoziţia care a împlinit 60 de ani de activitate este deschisă astăzi până la ora 18.00, mâine între 9.00 şi 18.00, iar duminică, 1 decembrie, în intervalul orar 09.00 – 14.00. Evenimentul este organizat de Federația asociațiilor crescătorilor de păsări de curte și animale mici în rasă pură din România, filiala Caraş-Severin, împreună cu Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local și Casa Orășenească de Cultură Bocşa. Prețul unui bilet este de 4 lei pentru adulți, copiii și elevii având intrarea liberă!

banner 970 x 250