Excursie de mai printre legendele Carașului

po 1000x100px (3)

Județul Caraș-Severin abundă în legende. Una dintre cele mai spectaculoase are ca loc de desfăşurare Poiana Mărului, o destinație ce ar fi potrivită pentru o ieșire în prima zi a lunii mai.

Pentru că a fost desemnată o minivacanță înainte de Sărbătorile Pascale și pentru că vremea de afară îndeamnă la plimbare, este momentul perfect pentru un picnic în Poiana Mărului, ținutul dacilor. O locație ce surprinde prin peisaj și opțiuni, însă și prin legendele ce o înconjoară, transmise din generație în generație până astăzi.

Una dintre ele vorbește despre tatăl lui Decebal, regele dac Scorilo, cel care ar fi locuit și chiar ar fi fost îngropat în această zonă pe care localnicii au numit-o Pietrele Scorile. Povestea aceasta a plecat de la faptul că unde se află acum Poiana Mărului era cândva locul de vânătoare preferat de daci.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633389101464″]

banner 1000 x 100 hd

Tot legată de regele dacilor este și o altă legendă care circulă prin zonă. Se spune că, ascunsă în ținuturile din jurul stațiunii Poiana Mărului, s-ar afla comoara lui Scorilo, despre care se zvonește că ar fi îngropată chiar în Stâncile lui Scorilo din Muntele Mic. Această comoară a fost aprig căutată de-a lungul vremii de diferite persoane, însă până în zi de astăzi nu a rămas decât la stadiul de legendă. Cu toate acestea, ciobanii din zonă și bătrânii satelor aduc amănunte exacte despre locul în care s-ar afla îngropată comoara regelui dac.

Pe lângă legendele frumoase pe care le poți afla de la localnicii din zonă, Poiana Mărului oferă un peisaj deosebit între dealuri, de pe orice terasă a vreunei pensiuni sau de pe orice vârf de deal, pe o pătură, la umbra unui copac. Tocmai de aceea, dacă nu v-ați făcut încă rucsacul, nu ar trebui să mai pierdeți timpul pe acasă, ci să porniți în căutarea comorii lui Scorilo ce, în loc de pietre prețioase, vă va aduce peisaje neprețuite.

Foto: facebook.com

03 britannia 1000 x 100 gif