Copiii cărășeni „se bat” în poezii!

explo 1000x200

O nouă ediție a concursului de creație-poezie „Copiii României creează” va avea loc în luna mai și îi va pune pe micuții creatori să scrie versuri despre primăvară. Talentații județului sunt așteptați să își depună operele la ISU „Semenic”.

Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne lansează din nou provocarea copiilor din toate județele țării să se dueleze în poezii. Tema din acest an este „Muguri de primăvară”, iar concurenții vor fi împărțiți pe două categorii de vârstă, 8-11 ani și 12-16 ani. Părinții care au copii talentați acasă pot să profite de ocazie și să-și lanseze micuții în lumea poeziei prin participarea la acest concurs.

Pentru a putea participa la acest demers literar, elevii vor prezenta maximum trei poezii, până cel târziu în data de 15 mai, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Semenic» al județului Caraș-Severin, situat în municipiul Reșița, pe strada Castanilor, nr. 123. Fiecare poezie trebuie scrisă pe o coală de hârtie A4 ce să conţină pe verso următoarele date: numele şi prenumele concurentului, numele instituţiei de învăţământ pe care acesta o frecventează, adresa de domiciliu, precum şi numele şi numărul de telefon al profesorului coordonator sau al părintelui elevului. Împreună cu poeziile, se va depune completată şi Fişa de înscriere”, explică locotenentul Adriana Marghescu, ofițer relații publice.

Norocoșii câștigători, anunțați pe 23 mai, vor fi invitați să participe de Ziua Copilului, pe 1 iunie, la spectacolul cultural-artistic ce se va desfășura la Centrul Cultual M.A.I.