FOTO: Copiii iubesc Poliția Română!

De Ziua Poliției Române s-au deschis porțile Inspectoratului de Poliție Județean pentru toți cei care doresc să vadă de aproape și să se familiarizeze cu viața și munca oamenilor legii.

Elevi de toate vârstele au luat cu asalt aparatele din dotarea Poliției Județene. De la mașinile cu radar la microbuzul Criminalisticii, toate au fost inspectate până în cele mai mici detalii de micuții entuziasmați.

Desfășurăm cea de-a opta ediție a Porților Deschise, manifestare deja tradițională în preajma Zilei Poliției Române din 25 martie. Cu această ocazie, elevi de la mai toate școlile din Municipiul Reșița vor veni în vizită la sediul Inspectoratului, vor vedea tehnica din dotare, vor avea ocazia să intre în mașinile de poliție și poliție rutieră și vor merge să vadă laboratorul criminalistic. Sperăm ca prichindeilor să le placă la fel de mult să se afle în curtea inspectoratului, cum ne place și nouă să îi primim”, declară inspectorul de poliție Adrian Jurjica Dumiter, din cadrul Inspecției de Prevenire.

Foarte impresionați au fost micuții și de armele polițiștilor, cu care au avut voie să se joace și chiar să tragă. Ca să intre și mai bine în pielea oamenilor legii și să prindă gustul autorității, elevii s-au echipat cu cagule sau veste antiglonț și au vorbit la portavoce.


Elevii au primit diplome pentru că au avut curajul să fie polițiști pentru o zi. „Mi-au plăcut foarte mult astăzi mașinile de poliție și armele. Când cresc mare aș vrea să mă fac polițist”, a declarat un băiețel din clasa I. Deocamdată, și-a început cariera pentru câteva ore.

Sirenele nu s-au mai oprit din melodiile lor caracteristice, iar claxoanele mașinilor au răsunat în toată Lunca Bârzavei. Majoritatea copiilor au declarat că vor să se facă polițiști când vor crește mari. Mai mult decât atât, au strigat cât i-au ținut plămânii: „Copiii iubesc Poliția Română!”.