FOTO Orașul lui Hercules, destinația lui Franz Joseph și Sisi!

Acum locația preferată a pensionarilor, localitatea Băile Herculane obișnuia să fie vizitată de nume importante în dinastia europeană, împărați care poposeau în oraș pentru străzile frumoase, clădirile dichisite, dar mai ales pentru băile termale vindecătoare.

Băile Herculane, întemeiată de Împăratul Traian, a fost o adevărată comoară pentru civilizația romană, datorită apelor considerate cu o putere tămăduitoare extraordinară, de unde stațiunea a și primit numele zeului Hercules, patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.

baile herculane

Stațiunea a rezistat testul timpului, iar spiritul ei cu puteri de zeu a atras numeroase personalități ale vremii. Așa se face că pe străzile lui Hercules s-au plimbat de-a lungul vremurilor împăratul Francisc I și împărăteasa Carolina sau chiar împăratul Franz Joseph și împărăteasa Sisi, care a consemnat într-un jurnal intim că stațiunea este una distinctă și încântătoare.

baile herculane

Orașul lui Hercules se redescoperă, se modernizează și încearcă să-și recâștige titlul de stațiune distinctă și încântătoare. Încetul cu încetul, stațiunea dintre munți renaște și poate cât de curând va redeveni ceea ce a fost cândva.

baile herculaneFoto facebook.com/banatuldealtadata