Cinci zile de maraton cultural la Reşiţa

Ultimele zile de Gong Fest au fost marcate de prezența actorilor bucureșteni și constănțeni pe cele două scene din oraș. Zilele de festival s-au încheiat aseară cu o „Lovitură”.

Festivalul Gong Fest și-a închis porțile duminică, după ce opt teatre din țară au prezentat câte o piesă în fața publicului reșițean. Ziua de sâmbătă a adus la Casa de Cultură piesa „Suntem ceea ce iubim”, un recital din poeziile lui Nichita Stănescu, puse cap la cap astfel încât să se contureze o poveste pe alocuri comică, pe alocuri sensibilă, dar plină de profunzime. „M-am gândit să unim poeziile lui Nichita Stănescu astfel încât să aibă o poveste, un traseu întreg momentul, să pornească într-o notă mai oficială, previzibilă unui recital, și să evolueze spre ceva cu totul neașteptat”, a precizat Laura Maria Vlădoiu, regizor și actor, masterand al U.N.A.T.C. București.

Tot sâmbătă s-a jucat și spectacolul „Home for sale”, la Beer House, o piesă perfect potrivită vremurilor actuale, când tinerii visează la țări străine și își iau zborul asemeni unor păsări călătoare, spre orizonturi ce se vor mai bune. „Este prima dată când particip cu piesa la un festival, am mai jucat piesa în cluburi și ne adaptăm de fiecare dată la situație. Tema pentru astăzi a mea a fost să simt publicul și l-am simțit. Am aruncat niște pauze ca să testez publicul și mi-a plăcut ce am văzut, au fost niște vibrații foarte bune”, a explicat regizorul piesei, Iulia Mihalcea.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633465310717″]
Ultima zi de festival a venit cu piesa „Lovitura”, o comedie simpatică, o acțiune ce s-a desfășurat într-o altă țară străină, cu o trupă de așa-ziși „mafioți”, niște românași încercând să își construiască un trai mai bun și un viitor strălucit pregătind o lovitură la un bancomat.

Cel mai amplu festival de teatru independent găzduit de Reșița a adus în oraș actorii teatrelor din toată țara, actori care au venit special pentru a încânta publicul reșițean. Deși piesele au fost deopotrivă plăcute și criticate, s-a demonstrat că locuitorii de pe malul Bârzavei știu să guste un astfel de maraton teatral. Actorul Dan Mirea, unul dintre cei care au făcut posibilă această poveste, s-a declarat mulțumit de rezultatul celor cinci zile și deja privește spre viitor, la o nouă ediție. „Doresc ca spectatorii reșițeni, mai ales cei care nu au fost, să fi înțeles ceva, să fi înțeles că și la Reșița se poate organiza un festival, să fi înțeles că teatrul, indiferent sub ce formă este el, trebuie să existe. Am învățat în aceste zile ce trebuie făcut dacă ar mai exista o ediție viitoare. Sunt sigur că din ceea ce a fost bun în acest festival ediția a doua va fi mult mai bună”, a explicat Dan Mirea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/