S-au încordat muşchii la Cupa Fitnesstudio

Ajunsă deja la cea de-a treia ediţie, competiţia devine tot mai populară în rândul iubitorilor de mişcare. Concurenţii, atât amatori, cât şi sportivi de performanţă, s-au întrecut ieri pe parcursul a trei probe care le-au testat limitele şi spiritul competitiv.

Clubul sportiv Fitnesstudio împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin au făcut şi anul acesta din Ziua Naţională a României o sărbătoare a mişcării. Devenită deja o tradiţie, competiţia adună de la an la an tot mai mulţi concurenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 45 de ani. „A fost o acţiune reuşită, aşa cum ne-am obişnuit. Cupa 1 decembrie a devenit tradiţională şi an de an a adus la start tot mai mulţi concurenţi. Sperăm ca şi anul viitor să putem susţine această acţiune care a devenit interesantă pentru mulţi reşiţeni”, a declarat Liliana Dacica, directoarea DJST Caraş-Severin.

Într-o sală care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de curioşi venită să asiste, participanţii s-au întrecut în forţă, rezistenţă şi şi-au etalat fizicul lucrat. Pentru prima probă, împins cu bara, băieţii au ridicat haltere egale cu propria lor greutate, iar fetele jumătate din cât cântăresc. La a doua probă concurenţii au transpirat pedalând la bicicleta statică, pentru a scoate un timp cât mai bun.

Ultima şi cea mai aşteptată probă a concursului a fost cea de body fitness. Dacă la prima categorie, doamnele şi domnişoarele din sală le-au aruncat priviri admirative concurenţilor bine lucraţi, partea masculină a publicului a aşteptat cea de-a doua parte a probei, când şi-au făcut apariţia fetele cu un fizic de invidiat. Asta mai ales pentru că una dintre concurente a fost Corina Grădinaru, care în numai doi ani a reuşit să se remarce la nivel internaţional. În vârstă de 18 ani, sportiva este proaspăta ocupantă a locului şase la Campionatele Mondiale de Body Fitness, care au avut loc acum câteva zile în Spania. „A fost neaşteptat de bine astăzi şi mă bucur că au venit mai multe sportive. Se pare că numărul concurenţilor creşte cu fiecare ediţie, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Am participat la Campionatele Mondiale de Body Fitness din Spania, o experienţă extraordinară. Pot să spun că anul acesta mi-am atins obiectivul, clasându-mă printre finaliste. Sper ca anul viitor să fie mai bine. Reşiţenilor care nu fac mişcare le recomand să se apuce rapid de sport, pentru că doar aşa pot avea o viaţă sănătoasă. Mai ales din cauza faptului că trăim în România, iar mâncarea e de proastă calitate, avem nevoie neapărat să facem măcar puţină mişcare”, a declarat Corina.

Cu încă o ediţie de succes bifată, organizatorii promit să dea continuitate acestei competiţii şi pe viitor. „Sunt foarte mulţumit pentru că de la an la an avem tot mai multă participare, atât din partea concurenţilor, cât şi a publicului. Asta face ca şi nivelul competiţiei să fie în creştere. Premiile pe care le-am oferit participanţilor, cu sprijinul sponsorilor şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin constă în produse nutritive, diplome, medalii şi cupe”, a spus Sorin Piţigoi, organizatorul competiţiei.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157628728752363&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

 

Clasament

Împins cu bara băieţi

Categoria 14-18 ani: locul I Alexandru Corna

locul II Mihai Ervin Lazăr

locul III Ionuţ Curt

Categoria 18-40 ani: locul I Răzvan Bădău

Categoria peste 40 de ani: locul I Sorin Pufan

Categoria Elite: locul I Drăgan Ioan

locul II Alexandru Ciobanu

locul III Cătălin Costi

 Bicicletă băieţi

Categoria 14-18 ani: locul I Oncică Daniel

Categoria 18-40 ani: locul I Şerban Dănilă

locul II Cristi Krammer

locul III Lupita Ionel

Categoria Elite: locul I Flavius Srinca

locul II Marian Nistor

locul III Cosmin Giredariu

Fitness băieţi

Open: locul I Ioan Drăgan

locul II Marian Nistor

locul III Dan Haţegan

 

Împins cu bara fete

Categoria 14-18 ani: locul I Denisa Nedela

Categoria 18-40 ani: locul I Claudia Ciortuz

locul II Laura Bacria

Categoria Elite: locul I Corina Grădinaru

locul II Iozefina Purda

 Bicicletă fete

Categoria 14-18 ani: locul I Denisa Nedela

Categoria 18-40 ani: locul I Claudia Ciortuz

locul II Laura Bacria

Categoria peste 40 ani: locul I Margareta Gherman

Categoria Elite: locul I Iozefina Purda

locul II Bianca Colţa

Fitness fete

Open: locul I Corina Grădinaru

locul II Bianca Colţa

locul III Claudiua Ciortuz