Ce planuri au pentru Reșița noii consilieri locali

Cei 21 de aleși ai orașului au primit astăzi mandatele de la președintele Biroului Electoral Municipal. Aceștia și-au ocupat fiecare locul în sala de ședințe a Primăriei și au prezentat ideile pe care le au despre viitorul Reșiței. Cu toții își doresc un oraș prosper, care să devină un brand în Banatul Montan.

Președintele Biroului Electoral Municipal, Daniela Deteșan le-a înmânat consilierilor locali mandatele, într-un cadru festiv, iar momentul a reprezentat dizolvarea Biroului Electoral Municipal, care astăzi și-a încheiat activitatea. „La niciuna dintre secțiile de votare din oraș și nici la circumscripția electorală municipală nu au fost înregistrate incidente. Atât campania electorală, cât și alegerile au decurs civilizat”, a precizat Daniela Deteșan, președintele B.E.M. Reșița. Judecătoarea a înmânat apoi certificatele constatatoare ale alegerilor. Cap de listă a fost primul ales al Reșiței, primarul Mihai Stepanescu.

Festivitatea a avut loc în prezența prefectului de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care a ținut să le reamintească aleșilor faptul că, odată ce vor depune jurământul, vor fi în slujba cetățenilor. „De la momentul validării noului consiliu, trebuie să renunțați la partidul politic și fiți exclusiv în slujba cetățeanului”, a precizat reprezentatntul Guvernului în teritoriu.

Ce gânduri au aleșii locali
Mihai Stepanescu, primarul orașului, este primul ales care a luat cuvântul în plenul reunit pentru prima dată. „Ne așteaptă un drum greu, dar oamenii care ne-au ales au avut încredere în noi. Putem colabora în Consiliul Local, indiferent de partidul politic din care facem parte. Putem trece de animozități și frustrări. Succes tuturor și felicitări pentru mandatul obținut”, a spus Mihai Stepanescu.

Și consilierul Ioan Benga a ținut să ia cuvântul. „Trebuie să renunțăm la vorbe și neîmpliniri și să transformăm Reșița într-un adevărat brand al Banatului Montan”, a spus acesta. „Vom acorda importanță investițiilor, sunt consilieri care au rezultate excelente la locul de muncă și sper ca aceleași rezultate bune să le aibă și în Consiliul Local”, a precizat și Dumitru Secășan. Ambii vor reprezenta pe perioada mandatului Alianța USL.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Pedeliștii au vorbit despre fair-play în propunerile de proiecte și în ce privește colaborarea, iar aleșii PP-DD au avut parte de o premieră. Pentru prima dată s-au așezat pe scaunele de consilieri locali, pentru că în urma alegerilor au câștigat patru locuri. „Sunt onorat să fiu în Consiliul Local și să îi reprezint pe cetățeni. Îi asigur că ne vom ține de promisiunile din campania electorală”, a spus Valentin Blănariu, care este și președinte al PP-DD.

În ce privește Partidul Verde, acesta a obținut un singur loc în plen, iar de astăzi, Costel Mihăilă va lupta pentru ecologiștii din oraș.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630055714691″]

banner maxagro