Adunați ca în fiecare an în Centrul Civic din Reșița, revoluționarii cărășeni, alături de oficialități, au vorbit încă o dată, cu emoție vie, despre ce s-a întâmplat acum 23 de ani și ce se întâmplă și astăzi în rândul românilor.
Acolo unde acum 23 de ani s-au adunat reșițenii pentru a-și cere libertatea și drepturile, acolo unde acum 23 de ani câțiva dintre cei curajoși au pierit în rafala gloanțelor, astăzi, foștii revoluționari, cu spiritul de atunci încă prezent în suflete, s-au adunat în jurul crucii alcătuite pentru toți cei care au luptat la revoluția din 1989. „Astăzi am aprins în Piața din municipiul Reșița o mare cruce, o cruce a destinului de revoluționar! Vom reaprinde o flacără ce dorim să reanime spiritul Revoluției în speranța că România va deveni țara la care noi am visat”, a precizat Ion Cucu, membru al Asociației Tinerilor Revoluționari din Decembrie 1989.
După slujba dedicată eroilor reșițeni, oficialitățile au luat cuvântul, multe dintre acestea fiind prezente și în 1989 în centrul Reșiței. „Am văzut oameni care nu au trăit revoluția și care nu cred în ea. Acest lucru trebuie reparat anul viitor obligatoriu. Este o reparație pe care o datorăm sacrificiului celor care au căzut pentru libertate și pentru dreptate, curajului pe care atunci români l-au avut de a ieși cu piepturile goale în fața armelor dictaturii”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
„Iată că au trecut 23 de ani de la acele evenimente sângeroase, care au fost precedate de altele similare, poate de mai multă amploare, dar nu atât de masiv și evident susținute. Cei care am fost aici în 22 decembrie sau în alte părți din Caraș-Severin, ne aducem aminte de acele momente poate unice. Eu cred că va trebui să continuăm să respectăm legile, să respectăm demnitatea umană pentru că avem posibilitatea să vorbim, am câștigat dreptul la libera exprimare”, a spus în fața tuturor primarul orașului Reșița, Mihai Stepanescu.
Prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a dorit să amintească tuturor momentul în care întreaga țară a fost declarată liberă. „Acum 23 de ani în Banat, la Timișoara izbucnea o revoluție care a dus apoi la căderea unui regim dictatorial, revoluție începută în Timișoara și continuată apoi în orașele din județul Caraș-Severin. Reșița și Caransebeș sunt două orașe care în data de 21 decembrie 1989 au fost declarate orașe libere de comunism. Este normal și corect ca noi astăzi aici să le aducem o cinstire celor care au făcut posibilă revoluția și existența democrației la noi în țară”, a declarat Silviu Hurduzeu.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632303235874″]
azi 22 decembrie 2012,e greva la eXpressi…sau suntetzi inca in buncare de frica apocalipsei?sau ca vi-ati luat salariile va doare la basca de noi cititorii fideli? Rusinikaaaaaaaaaaaaa…:)