GALERIE FOTO: Adrian Petrea păstrează Reşiţa pe harta handbalului românesc! Vezi aici ce a promis fostul internaţional!

HC Caraş-Severin a murit subit, dar sportul cu mingea mică va avea continuitate în municipiul în care a ajuns pentru trei ani la rând un trofeu european, Challenge Cup, performanţă unică pentru sportul românesc.
Cristian Pătru, omul care finanţează şcoala de handbal ce poartă numele lui Adrian Petrea, cel mai promiţător proiect din sportul cărăşean, a grăbit puţin lucrurile şi a înfiinţat în această vară echipa de seniori pe care o avusese în plan pentru următorii ani. Desfiinţarea lui HC Caraş-Severin i-a făcut pe Pătru şi Petrea să regândească puţin strategia clubului. Oportunitatea de a păstra câţiva din foştii componenţi ai echipei judeţului, dar şi dorinţa de a nu întrerupe prezenţa Reşiţei în competiţii la nivel de seniori i-au convins pe cei doi că e momentul oportun pentru înscrierea în campionat. E vorba de Divizia A, şi nu de Liga Naţională, cu care fanii reşiţeni au fost răsfăţaţi în ultimii ani, dar la cum arată proiectul HC Adrian Petrea noua echipă nu va evolua prea mult timp la matineu.
Adrian Petrea a sunat adunarea în această dimineaţă. La reunirea lotului, multe figuri cunoscute, dar şi feţe noi. Rohozneanu, Ionescu, Vaidasigan, Sămânţă sau Grozăvescu şi câţiva din puştii de la Traian Vuia au ales să îmbrace în continuare tricoul Reşiţei, de data aceasta, unul alb-roşu. Marius Bahan, venit de la CS U Suceava, Marian Crăciun, care a terminat junioratul la Reşiţa, dar a jucat la Craiova, Răzvan Daia, un alt produs al şcolii reşiţene de handbal, extremă stângă, dar la fel de bun şi în centru, Zolt Stainer, un tânăr de la Extrem Baia Mare, Robert Rugaci, crescut la Reşiţa, Dar care a jucat la Vaslui şi Suceava, şi Cristian Neda, de la Poli Timişoara, au semnat deja cu HC Adrian Petrea şi au fost prezentaţi oficial. La antrenamentul de astăzi au mai fost şi alţi jucători noi, dar deocamdată ei trebuie să-l convingă pe Adrian Petrea că merită să facă parte din acest proiect. Medicul Şerbescu jr., maseurul Lupan şi directorul Gurbină pun şi ei umărul la noul proiect, dar e posibil să mai fie cooptaţi şi alţi oameni care ar putea da o mână de ajutor.
„E un model adoptat de la echipele pe la care eu am activat. Am înfiinţat echipa de seniori mai repede decât ne-am fi aşteptat, pentru că noi am început cu juniorii, unde avem patru grupe şi o înfiinţăm acum pe a cincea. Eu spun că am luat o decizie bună, cu toate că din grupele noastre de juniori nu poate face nimeni acum pasul spre echipa de seniori. Ne ajută în schimb foarte mult ca imagine şi va exista continuitate pentru copiii pe care noi îi creştem. E un model piramidă care sper să reuşească şi la Reşiţa. Am încercat să păstrez cât mai mulţi jucători din vechea garnitură şi le mulţumesc că au acceptat să joace sub noua titulatură. Am adus jucători la recomandarea altor antrenori şi sper să demonstreze că au valoare. E un nou început pentru toată lumea. Obiectivul nostru e unul din primele două locuri, dar asta nu înseamnă că ne-am propus să promovăm”, a declarat Adrian Petrea.
Conferinţa de presă a fost întreruptă minute bune de „Vulturii Semenicului”, suporterii reşiţeni ţinând neapărat să le arate jucătorilor entuziasmul lor şi faptul că le vor fi aproape pe tot parcursul campionatului, atât acasă, cât şi în deplasare. Noua echipă a fost deja adoptată de toată lumea şi nu e exclus ca Primăria Reşiţa să se alăture sub o formă sau alta acestui proiect.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645702305759″]