FOTO: „Nu rupeți florile!” în Parcul Tricolorului

Copiii de grădiniță, școală generală și liceu au scandat pentru mediu astăzi în Parcul Tricolorului din Reșița în cadrul Zilei Mondiale a Mediului.

„Nu rupeți florile!”, „Nu călcați iarba!”, „Nu tăiați copacii!” au fost sloganurile ce se puteau auzi în parc în această după-amiază, scandate cu entuziasm, în cor, de grupul de copii de la grădinița PN 4. Micuții, costumați din materiale reciclabile în diferite personaje, cum ar fi Zorro, zâne sau roboței, fluturau stegulețe desenate de ei cu peisaje din natură. De asemenea, elevii Liceului Traian Vuia au sosit în parc strigând „Ecologie pentru altă Românie!” , toate acestea cu scopul de a atrage atenția tuturor asupra importanței ocrotirii mediului înconjurător.

Astăzi se împlinesc 40 de ani de când s-a sărbătorit pentru prima dată Ziua Mondială a Mediului, prilej cu care am dori să atenționăm oamenii de activitățiilor lor zilnice ce, nu de puține ori, sunt în defavoarea mediului înconjurător”, declară purtătorul de cuvânt al Asociației pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, Mirela Ianoși.

Copiii de școală generală, de la Școala Generală cu clasele I-VIII nr. 12 și nr. 8, au împărțit pliante trecătorilor în timpul marșului pentru mediu, cu mesajul: „Natura va fi mâine, ceea ce o fac să fie oamenii de astăzi!”. Ajunși în parc, aranjați pe școli, copiii s-au luat la întrecere care echipă strigă mai tare sloganurile inventate de ei. Cei mai mici nu s-au lăsat intimidați și au strigat cât au putut de tare de când au ajuns în parc și până la momentul înmânării diplomelor.

Din partea Asociației pentru Protecția Mediului, doamna Mirela Ianoși a înmânat profesoarelor coordonatoare de echipe, diplome pentru merite deosebite în domeniul protecției mediului.

Evenimentul a fost apreciat atât de participanți, dar și de trecători. Până și copiii de grădiniță au înțeles rolul lor în această acțiune: „Eu am venit aici să le spun oamenilor să nu călcăm iarba, să nu tăiem copacii, să omorâm căpușele și să nu supărăm câinii”, spune o fetiță de cinci ani.

Astfel de acțiuni au loc în fiecare an, pe data de cinci iunie, dată declarată oficial Ziua Mondială a Mediului.