Gala Recunoștinței Medicale: Povestea Adelinei Marinescu, „doctorul care a împărțit zilele și nopțile de gardă în saloanele COVID-19”

adelina marinescu

Sute de cadre medicale și reprezentanți ai instituțiilor care au făcut parte din linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 au participat la Gala Recunoștinței Medicale. Evenimentul, organizat pe Domeniul Regal de la Săvârșin a avut ca scop recunoașterea meritelor celor care au trudit zi și noapte pentru a le salva viața pacienților diagnosticați cu Covid-19.

Adelina Marinescu este doar unul dintre doctorii care au dat tot ce au putut în perioada pandemiei. Medic infecționist la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Adelina Marinescu a fost printre primii medici care au intrat in Zona Roșie a unității sanitare.

„Timp de câteva săptămâni bune, doctorul infecționist Adelina Marinescu a împărțit zilele și nopțile de gardă în saloanele Covid doar cu o altă colegă, medicul Monica Cialma. Adelina Marinescu a fost printre cei care, în acele zile de început, când informațiile despre cumplita boală erau foarte puține și nimeni nu putea să își garanteze aproape nimic, a riscat totul și și-a dus misiunea până la capăt, a sărit să își salveze pacienții și a pus mai presus viețile acestora, arătând cu adevărat ce înseamnă să îți iubești din tot sufletul meseria”, au transmis reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, a fost și medicul care a învățat cadrele medicale cum să îmbrace și să dezbrace costumul de protecție și ce reguli trebuie respectate în Zona Roșie.

„Datorită training-ului făcut de colega noastră, niciunul dintre cadrele medicale nu s-a infectat cu noul coronavirus din spital. Pentru Ade Marinescu, în acele săptămâni, în acele luni de primăvară ale anului trecut, spitalul a fost a doua casă. De atunci și până acum a tratat, a luptat și a salvat sute de pacienți. Din păcate, Adelina a și pierdut oameni dragi, uciși de acest virus teripil care nu face diferența între tânăr și bătrân, dacă ești în putere sau ești neputincios. Și-a șters lacrimile, a trecut peste durerea din propria familia și s-a întors în linia întâi a luptei împotriva Covid-19”, au mai transmis reprezentanții Spitalului „Victor Babeș”.

Medicul a povestit cum a fost în perioada în care locurile de la ATI erau pline de pacienți diagnosticați cu forme severe de boală.

„Nu am avut locuri pe Terapie Intensivă la noi în spital și a fost o luptă înfiorătoare și pot să spun chiar un chin să le găsim locuri acelor pacienți. Sunam încontinuu la toate secțiile de Terapie Intensivă, nu se găsea niciun loc. Eram în legătură cu terapia noastră cu gândul că dacă se eliberează un loc le vom da acelor pacienți o șansă. A fost o luptă de vreo 10 ore să le găsim locuri acelor pacienți, astfel încât să fie trimiși la București pentru a le oferi o șansă la viață. M-am simțit foarte mică la acel moment și neputincioasă”, a povestit Adelina Marinescu.

Gala Recunoștinței Medicale a fost un eveniment organizat de Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu Casa Regală a României.