Gala Excelenței Bănățene 2021. Muzicieni timișoreni de top vor susține un concert extraordinar în cadrul evenimentului

gala excelentei 2020
1000x100

Ajunsă la cea de-a opta ediție, Gala Excelenței Bănățene este evenimentul academic de referință al Banatului și cel mai important eveniment de acest gen din afara capitalei, grație eforturilor voluntare a tuturor persoanelor, instituțiilor și companiilor care au sprijinit acest proiect unic. Gala Excelenței Bănățene este organizată sub înaltul patronaj a Academiei Române filiala Timiș, a celor patru universități de prestigiu din Timișoara și a MLNR.

Gala Excelenței Bănățene va avea loc în luna decembrie, iar în cadrul ediției din acest an, un supergrup alcătuit din muzicieni timișoreni va susține un concert extraordinar. Din formație fac parte Bogdan Bogy Nagy (voce), Horea Crișovan (chitară), Florin Cvașa (tobe) și Victor Miclăuș (bass). Lor li se va alătura Marcelle Poaty-Souami (claviaturi).

Formația va interpreta piese din repertoriul unor trupe care au scris istorie în muzică, fie că vorbim de Phoenix, Pro Musica, Cargo Post Scriptum sau RezidentEX. „(…) Am ales reinventarea acestor piese și ne-am imaginat cum ar suna ele compuse din nou, în 2021. Deoarece au fost făcute atât de bine la vremea lor, noi am crescut cu multe dintre ele, nu am reușit să le aducem în extrem sau să le adaptăm forțat stilurilor muzicale la modă, ci doar să le personalizăm în maniera noastră. Phoenix – Fată verde, În umbra marelui URSS, Nunta -, Pro Musica – Glossa, Logica Timpului, Timișoara -, Cargo – Ploaia, Nu pot trăi fără tine, Doi pași – , Post Scriptum Lumina și Ecou -, RezidentEX  – Brigadierii – sunt primele noastre încercări de a imortaliza în această Gala a Excelenței Bănățene un prim episod consistent al acestui talent muzical timișorean.”, a declarat Horea Crișovan.

Gala Excelenței Bănățene este organizată sub înaltul patronaj a Academiei Române filiala Timiș, a celor patru universități de prestigiu din Timișoara și a MLNR.

Foto: arhivă