Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni, în curând la Timișoara! Ce sumă a fost adunată pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate?

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la București, Camera de Comerț Italiană pentru România, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează cea de-a treia ediție a Galei de Binefacere a Antreprenorilor Italieni, eveniment care are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susținerea unor cauze caritabile. 

Spre deosebire de alte evenimente similare, strângerea de fonduri se face prin campanii lansate cu luni de zile înaintea evenimentului. La acestea se vor adăuga banii obținuți la tombola din timpul Galei. Până în prezent a fost adunată suma de 22.000 euro.

Totodată, Monza Metropolitan Hospital din București, al treilea spital al Grupului Monza deschis în România, specializat în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă, oferă suma de 10.000 euro prin servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentul va avea loc în data de 21 noiembrie, la Venue Events (Timișoara, str. Divizia 9 Cavalerie nr.62)

Beneficiarii donațiilor sunt patru organizații din România:

Fundația PARADA din București – o organizație neguvernamentală al cărei scop îl reprezintă sprijinirea copiilor, tinerilor și familiilor fără adăpost, prin intermediul unor servicii integrate de asistență socială.

Asociaţia Il Giocattolo din Anina-Brădeț – organizație neguvernamentală care are ca scop îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor defavorizați, prin combaterea abandonului școlar. Marea parte a activității asociației se desfășoară în Școala din cartierul defavorizat Brădeţ, renovată prin munca comunității locale.

Asociaţia Curtea Culorilor din Sârbova oferă sprijin tinerilor ieșiți din orfelinate la 18 ani, ajutându-i să învețe o meserie, să se poată angaja, dar şi să aibă unde locui după împlinirea vârstei de majorat. Asociația a cumpărat două case cu teren agricol și este în curs de construire a unei a treia, unde tinerii desfășoară activități agricole: cultivă legume, fructe și mirodenii și produc brânzeturi după rețete tradiționale din Italia.

Asociația Betty&Tessa din Satu-Mic (lângă Lugoj) – organizație neguvernamentală înființată în 2014 care se ocupă cu protecția animalelor abandonate, având un adăpost pentru câini și pisici. CCIpR a ajutat Asociația să achiziționeze echipamente și materiale sanitar-veterinare.

Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni va reuni oficiali ai administrației publice din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, înalți diplomați, reprezentanți de marcă ai comunității de afaceri românești și străine, persoane fizice.