19 companii din Timişoara primesc un trofeu special, acordat de CCIAT. Ce presupune programul „Virtual Power Plant”?

În cadrul Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener național al programului „Climate-KIC” a acordat „Trofeul Virtual Power Plant” unui număr de 19 companii timișene pentru implicare în programe de eficiență energetică.

Evenimentul a avut loc în 25 octombrie, iar premiile au fost înmânate de dr. Meyosi Balazs – Director General al Societății Maghiare de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd., (MI6), partenerul maghiar al programului, și de Cristina Bădulescu, coordonator al Programului „Climate KIC” în cadrul CCIA Timiș.

„Virtual Power Plant” este cel mai amplu program de sprijinire a eficienței energetice și energiei verzi din Europa Centrala și de Est şi este operațional în 4 țări: Ungaria, România, Marea Britanie și Italia. În prezent, programul numără peste 9000 de companii membre și peste 200 de municipalități, formează anual 400.000 studenți și consiliază factori de decizie din domeniul eficienței energetice.

Prin „Virtual Power Plant ProgramTM” au fost atrase 19 companii, dintre care 8 sunt exemple de bune practici în ceea ce privește eficiența energetică.

Concret, „Virtual Power Plant ProgramTM” echivalează – virtual o stație de energie electrică cu puterea de 2,379 MW.

Pentru perioada care urmează, programul are în vedere un obiectiv ambițios, acela de a crea o comunitate internațională care să împărtășească cunoștințele, să facă legătura dintre bunele practici din toate țările și profesiile participante, să implice mai multe entități – companii, consilii locale, municipalități, să extindă practicile de economisire a energiei cu sprijinul unor parteneri locali dedicați.