Furtuna amenzilor, resimţită în Caraş-Severin! În doar 72 de ore, cărăşenii au scos din buzunare aproape 150.000 de lei

Niciun weekend fără sancţiuni contravenţionale în Caraş-Severin! Ampla acţiune a structurilor M.A.I. cu scopul prevenirii şi combaterii răspândirii noului coronavirus s-a lăsat cu nenumărate amenzi, majoritatea fiind aplicate pentru  sfidarea măsurilor de protecţie individuală, a restricţiilor instituite în vederea organizării de activităţi în spaţiul public/privat, pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, dar şi pentru abaterile de la regimul rutier. Astfel, în doar trei zile, valoarea sancţiunilor a depăşit 140.000 de lei.

Echipe mixte formate din 237 de polițiști, 47 de poliţişti locali, 46 de jandarmi, 13 cadre I.S.U. , precum și şase reprezentanți ai Ministerului Muncii, 16 ai Ministerului Sănătății, 14 ai ANSVSA şi şapte ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, au luat la verificat, timp de trei zile, zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, terasele pentru a vedea cum respectă cărăşenii măsurile şi interdicţiile impuse de autorităţi în contextul epidemilogic.

În decursul celor 72 de ore au fost legitimate 734 de persoane, verificările vizând în același timp un număr de 241 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, precum şi 209 mijloace de transport.

Ca urmare a verificărilor efectuate, echipele mixte de control au depistat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu sancțiuni în valoare totală de 4.500 de lei.

Cum 17 operatori economici nu au băgat în seamă restricțiile instituite în vederea organizării de activități în spațiul public/privat, nici polițiștii nu au stat prea mult pe gânduri până să aplice amenzi, în acest caz, valoarea fiind de 28.500 de lei.

Alte 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru încălcarea legislației pe linie economică.

Din vizorul polițiștilor nu au scăpat nici șoferii indisciplinați. Așa se face că, în urma acțiunilor desfășurate pe linie rutieră au fost aplicate nici mai mult nici mai puțin de 341 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 98.980 lei.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, au ținut să transmită reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Sursa foto principal: gazetapublica.ro.

Sursa foto: adevarul.ro; digi24.ro.