Furtul din magazine, practicat la orice vârstă

Trei cărășeni au fost prinși într-o singură zi la furat din magazine, un altul a fost identificat după câteva zile de investigații. Polițiștii au fost sesizați asupra infracțiunilor și îi cercetează acum pentru furt.

Produse de igienă personală, cosmetice și încălțăminte – acestea sunt bunurile care le fac cel mai des cu ochiul hoților, iar sustragerea lor nu poate fi motivată de sărăcie. Polițiștii din Caraș-Severin sunt chemați să intervină atunci când prejudiciul e mare și fapta gravă. Numeroase sunt însă cazurile în care agenții de pază rezolvă singuri furturile mărunte și doar îi avertizează pe cei cu mâna lungă.

Primul caz prezentat public în această dimineață de Inspectoratul de Poliție Județean a fost înregistrat la Caransebeș, unde agenții de la Poliţia Municipiului Caransebeş au fost anunțați că o femeie în vârstă de 40 ani a încercat să sustragă mai multe produse de igienă personală în valoare de aproximativ 110 lei dintr-un supermarket, însă a fost surprinsă de agenţii de pază. Tot la Caransebeș, o tânără de 23 ani a fost surprinsă de agentul de pază al altui supermarket în timp ce încerca să treacă de casa de marcat fără a plăti cei câţiva zeci de lei pentru produsele pe care le avea ascunse sub geacă. Reprezentantul unui alt magazin a anunţat Poliţia după ce a identificat un tânăr în vârstă de 26 ani, care a încercat să sustragă o pereche de adidaşi în valoare de aproximativ 300 lei.

Și la Bocșa un bărbat în vârstă de 64 ani din localitate a fost identificat de poliţişti, el fiind bănuit că în cursul lunii iulie a sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 2900 lei dintr-un magazin. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate, precizează polițiștii.