Furnizarea apei se poate opri oricând! Uzinele de apă, vulnerabile în fața unei căderi de curent

uzina de apa,Lugoj

Situația a rămas neschimbată în ceea ce privește securitatea alimentării cu energie electrică a principalelor uzine de apă ale Lugojului (1 și 2), în cazul unei avarii majore, ca în iarna dintre 2018 și 2019.

De la incidentul din decembrie 2018, care a decuplat orașul de la rețeaua de energie electrică, timp de două zile, fiind afectată și alimentarea generală cu apă, și până acum, nu s-a investit mai nimic. În continuare uzinele 1 și 2 nu au primit în dotare generatoarele de putere promise, care să poată compensa o eventuală cădere de tensiune majoră. Singura modificare executată până în prezent a fost înlocuirea unui post de transformare avariat la uzina 1 cu un alt echipament vechi adus dintr-o altă locație, din apropiere de oraș. Așadar, ne rămâne doar speranța că nu vom avea prea curând un incident ca cel din urmă cu trei ani. Ceva mai bine stăm la spital și primărie, instituții care între timp au fost asigurate cu echipamentele necesare pentru asigurarea alimentării cu curent electric în caz de avarie.

„Pentru spital și primărie au fost achiziționate generatoare noi, cu puterea necesară să poată face față unei eventuale căderi de tensiune de durată. Uzinele de apă principale sunt alimentate prin două linii la rețeaua și sperăm să nu mai avem probleme ca în 2018”, a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Deocamdată, pentru uzinele 1 și 2 administrația locală nu are în vedere achiziții de generatoare.