Fundița solidarității la Mircea Eliade

Elevii de la Liceul Mircea Eliade din Reșița se implică în lupta împotriva virusului HIV. Astăzi au organizat o acțiune în curtea liceului, pentru a aduce în atenția tinerilor gravitatea acestui flagel.

Dincolo de orele de curs pe care le petrec la școală elevii de la Mircea Eliade, aceștia se implică și într-o serie de acțiuni extracuriculare. Astăzi, tot liceul a fost îmbrăcat în roșu. Pentru că data de 1 decembrie este Ziua Mondială a Luptei împotriva virusului HIV, elevii, coordonați de dascăli, au format o fundița umană roșie, simbolul acestei lupte.

”În luna decembrie, elevii liceului nostru desfășoară mai multe activități de voluntariat. Una dintre acestea este Fundița Solidarității, care a ajuns anul acesta la ediția a treia. Chiar dacă au trecut câteva zile de la Ziua mondială a Luptei împotriva HIV, orice zi este potrivită pentru a marca acest eveniment. În afară de acest simbol al solidarității față de persoanele seropozitive, avem și alte activități pe care le desfășurăm prin campanii de informare, atât în Reșița, cât și în județ. Urmărim prin ele ca tinerii să fie informați despre modalitățile de prevenire a infecției cu virusul HIV, despre căile de transmisie a acestei boli, precum și informarea privind combaterea discriminării față de acești oameni și a drepturilor pe care persoanele seropozitive le au”, ne-a declarat coordonatorul acțiunii, Corina Chisăliță, profesoară la Liceul Teoretic”Mircea Eliade” din Reșița.

Peste o sută de liceeni au purtat astăzi tricouri roșii și au făcut parte din ”Fundița Solidarității”.


M-am implicat în această acțiune pentru că vreau să ajut tinerii de vârsta mea să conștientizeze pericolul virusului HIV și pentru că vreau să fiu solidară cu cei care suferă de această boală”, ne-a declarat una dintre elevele implicate în proiect.

Acțiunile de voluntariat ale elevilor continuă toată luna decembrie, luna cadourilor. Sub numele ”Bucuria de a dărui”, aceștia vor împărți colegilor din gimnaziu care au o situație materială mai dificilă haine, rechizite și alte cadouri care să aducă o bucurie în sufletele acestora.

banner 1000 x 100 hd