Fundiţa SIDA la Liceul Mircea Eliade

Elevii Liceului Teoretic Mircea Eliade şi-au arătat şi anul acesta solidaritatea faţă de persoanele infestate cu HIV. Fundiţa umană, organizată alături de Asociaţia Inocenţă şi Speranţă, tinde să devină o tradiţie pentru liceul reşiţean, care se va implica pe viitor şi în alte acţiuni dedicate bolnavilor de SIDA.

Acţiunea care i-a scos astăzi  pe elevii de la Mircea Eliade în curtea şcolii a fost un semnal de alarmă pentru lupta împotriva SIDA şi face parte din proiectul “Sunt voluntar, sunt implicat!”. “Elevii liceului împreună cu voluntari ai Asociaţiei Inocenţă şi Speranţă au marcat Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA prin realizarea unei fundiţe umane de culoare roşie în curtea şcolii noastre, ca o mostră de iubire şi ca o dovadă că nouă chiar ne pasă de acest lucru. Este o acţiune prin care vrem să sensibilizăm opinia publică în legătură cu consecinţele sociale şi medicale ale acestei boli”, a spus prof. Corina Chisăliţă, coordonatorul acţiunii.

Îmbrăcaţi în tricouri roşii, 400 de elevi din clasele II-XII, alături de voluntari ai Asociaţiei Inocenţă şi Speranţă, s-au aranjat în forma fundiţei care simbolizează lupta împotriva SIDA, pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de cei afectaţi de această boală. “Activitatea de astăzi a fost organizată în memoria persoanelor bolnave de SIDA care au decedat din 1988 până în prezent şi în semn de solidaritate cu cei care trăiesc cu această boală”, a precizat Marius Agape, reprezentantul tinerilor seropozitivi din Caraş-Severin şi membru al Asociaţiei Inocenţă şi Speranţă.

1 decembrie a fost declarată în 1988 Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV-SIDA. Pentru că data coincide cu Ziua Naţională a României, elevii au schimbat tricourile roşii cu unele galbene şi albastre şi au realizat şi un tricolor. “Am realizat şi tricolorul uman pentru a marca ziua naţională a României. Într-adevăr, am sărbătorit acest lucru mai târziu, dar ne-am gândit că mai bine mai târziu decât niciodată. Proiectul „Sunt voluntar, sunt implicat” nu se termină aici, el continuă cu alte activităţi”, a mai spus Corina Chisăliţă.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157628728208931″]

La nivelul judeţului Caraş-Severin se înregistrează 208 cazuri, dintre care 108 sunt persoane seropozitive şi o sută care au deja SIDA. Tratamentul care le permite persoanelor infestate cu HIV să ducă o viaţă aproape normală ajunge la 8.000 de lei pe lună şi trebuie administrat fără întrerupere. Pe lângă cumplita boală, prejudecăţile şi ignoranţa celor din jur fac ca integrarea în societate să fie una din marile probleme cu care se confruntă persoanele afectate SIDA.


 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/