Fundația Comunitară Timișoara: „Marcăm Ziua Națională prin implicare, solidaritate, sprijin și Oxigen pentru Timișoara”

De Ziua Națională a României, cei de la Fundația Comunitară Timișoara, prin intermediul căreia este coordonată strângerea de fonduri pentru campania „Oxigen pentru Timișoara”, fac un apel către cetățeni: este nevoie urgentă de oxigen pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 care nu mai au loc în spital.

Prin intermediul campaniei, ONG-urile și-au propus, într-o primă etapă, să cumpere 250 de concentratoare de oxigen, 500 de pulsoximetre, dar și echipamente pentru cel puțin 1.500 de beneficiari atât din Timișoara cât și din zona metropolitană.

„În acest moment, din cauza aglomerării spitalelor, mulți pacienți cu Covid-19 trebuie îngrijiți la domiciliu, monitorizați cu ajutorul medicilor de familie, iar pentru cazurile medii și moderate este nevoie de concentratoare de oxigen și pulsoximetre”, au transmis reprezentanții Fundației Timișoara Comunitară.

leader board 728 x 90 px

Până acum s-au strâns peste 950.000 de lei, dar ținta este de 2,5 milioane de lei. 170 de persoane și companii au donat de la lansarea proiectului. Un pulsoximetru costă 50 de euro, iar un concentrator de oxigen 500 de euro.

Cei care doresc să sprijine proiectul pot afla mai multe informații AICI și AICI.