Fundația Comunitară Timișoara împlinește 5 ani. Proiectele aduse în comunitate

fundatia comunitara timisoara 3

Sute de voluntari, donatori, alergători și sponsori au pus umărul, în ultimii cinci ani, prin intermediul Fundației Comunitare Timișoara, la sprijinirea unor proiecte cu impact și organizații și au strâns rândurile ca să ajute acolo unde este cea mai mare nevoie.

În total, cu ajutorul Fundației s-au strâns fonduri și au fost sprijinite peste 200 de proiecte și peste 100 de organizații și grupuri de inițiativă. Sute de voluntari au dedicat zeci de mii de ore de voluntariat și au adus o schimbare înspre mai bine pentru noi toți.

„Au fost cinci ani plini în care am reușit să aducem împreună oameni, idei, comunități și să generăm schimbare în jurul nostru. Este extraordinar că în fiecare an, timișorenii aleargă pentru o cauză nobilă, că oamenii își doresc să facă ceva pentru comunitatea în care trăiesc și au înțeles că schimbarea stă, în primul rând, în mâna lor. Sunt convinsă că și noi, Fundația Comunitară Timișoara, am ajutat la schimbarea vechilor mentalități și vom continua și mai departe să sprijinim implicarea oamenilor.”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

În primele 6 ediții Timotion de până acum (din 2016 și până în 2021) – evenimentul caritabil de alergare care are loc în fiecare an la Timișoara – peste 17.000 de alergători mici și mari au pornit la start pentru a susține una dintre cele 99 de cauze. În fiecare an, cursele strâng fonduri care se reîntorc tot în comunitate, în cadrul unor proiecte foarte diferite, de la susținerea educației, până la sprijinirea bolnavilor de cancer sau programe de ecologie.

fundatia comunitara timisoara 1

Anul 2020 a fost cu adevărat o provocare, însă Fundația Comunitară Timișoara a fost alături de timișoreni, în lupta cu pandemia generată de virusul COVID-19, din primele zile în care s-a declanșat criza. Au fost achiziționate un aparat de testare PCR, teste, dar și echipamente care lipseau, atât pentru medicii din prima linie (viziere, mănuși chirurgicale, măști), cât și pentru pacienți – concentratoare de oxigen, kituri pentru bolnavi, aparate de oxigen.

fundatia comunitara timisoara 4

Prin intermediul Fundației Comunitare Timișoara, orașul are acum o grădină urbană – Grădinescu, educația alternativă este susținută prin Științescu, inițiativele comunității sunt susținute prin programe precum Timotion, Cercul de Donatori Timișoara, YouthBank, Talk the Walk, FACEM, Sprijin pentru Comunități Rurale, ResilienceLabTm, Meet In Nature, dar și prin alte programe care sunt acum în derulare.

fundatia comunitara timisoara 2

Raportul complet de activitate al Fundației Comunitare Timișoara este disponibil online aici. Puteți să generați și voi o schimbare în comunitate, ca voluntar sau dacă vă înscrieți o idee la apelurile de proiecte ale Fundației Comunitare Timișoara.

fundatia comunitara timisoara 5

Proiectele și activitățile Fundației Comunitare pot fi sprijinite și prin mobilizarea unor resurse în folosul comunității prin: donații prin virament bancar – în contul RO28RNCB0255151022940001, deschis la BCR Timișoara, pe numele Fundația Comunitară Timișoara, Cod Fiscal 36327306 sau prin donații lunare, recurente, prin Direct Debit.