Filarmonica Banatul are un nou director interimar: Ovidiu Andriș, un timișorean care derulează proiecte culturale

ovidiu andris

Primarul Dominic Fritz a numit un nou director interimar al Filarmonicii Banatul din Timișoara. Este vorba de Ovidiu Andriș, fondatorul unei asociații ce derulează proiecte culturale. Un consilier local susține că dosarul lui Andriș pentru funcția de manager al instituției a fost respins pentru că nu întrunea toate condițiile.

Primăria Timișoara a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că Filarmonica Banatul are un nou director. Astfel, Dominic Fritz l-a numit, cu titlu interimar, pe Ovidiu Andriș în fruntea instituției. Andriș este fondatorul și președintele Tribul Artistic, o asociație din Timișoara ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale.

Dispoziția de numire a fost semnată, astăzi, de primarul Timișoarei Dominic Fritz, în contextul în care contractul de management al domnului Ioan Gârboni, încheiat pentru o perioadă de 5 ani, a expirat la 31 iulie 2021, iar concursul de proiecte de management este suspendat, în urma unei decizii judecătorești”, a transmis Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Potrivit reprezentanților instituției, Ovidiu Andriș este absolvent al liceului de muzică Ion Vidu din Timișoara, licențiat cu distincția Summa cum laude la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și a obținut diploma de masterat la Academia de Orchestră a Filarmonicii de Stat din același oraș. În 2017 a fondat Trib’Art, cunoscută drept Tribul Artistic, asociație din Timișoara ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale. În completarea studiilor, a obținut certificări de management cultural din partea Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală și a Cursului Internațional de Management Cultural SuCarMus.

Din poziția de manager cultural, Ovidiu Andriș a coordonat proiecte pentru domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra și Euforia, evenimente dedicate muzicii clasice.

Această numire mă onorează și mă obligă la dedicare totală. Filarmonica Banatul este o instituție emblematică în comunitate, iar profesionalismul și reputația acesteia trebuie păstrate și cultivate. Îmi doresc ca, în această perioadă, împreună cu echipa instituției, să facem pași pentru reafirmarea imaginii Filarmonicii, prin calitatea activităților. Îmi propun oferirea unor programe artistice de înaltă ținută, diversificarea audiențelor, dar și consolidarea celor existente, creșterea dimensiunii colaborărilor naționale și internaționale, creșterea vizibilității instituției, atât în oraș, cât și dincolo de limitele sale. Este o perioadă în care trebuie să ne punem întrebările corecte, să pornim într-o călătorie a reconectării cu acesta, folosind mijloace moderne”, a declarat Ovidiu Andriș, managerul interimar al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, susține că Ovidiu Andriș a fost unul dintre cei șase candidați care și-au depus dosarele de candidatură la concursul pentru ocuparea funcției de manager al Filarmonicii Banatul. Însă dosarul acestuia ar fi fost respins în proba eliminatorie a selecției de dosare.

Hmm… mi-a șoptit o păsărică cum că avem director interimar la Filarmonica Banatul! Cine să fie? Ovidiu Andriș, unul din cei șase candidați care au participat la “concurs”, despre care știam că este dorit în această funcție de când cu evaluarea cu bucluc a fostului manager Ioan Gârboni. Gurile rele spun că tot el este și cel al cărui dosar a fost respins în proba eliminatorie a selecției de dosare, din cadrul concursului de proiecte de management pentru conducerea Filarmonicii Banatul! Dacă-i așa, atunci treaba-i treabă! Trăiască meritocrația lui Fritz și marii specialiști ai salvatorilor patriei”, a precizat Roxana Iliescu.