Fundația Activity promovează turismul religios în Banat [FOTO/VIDEO]

Fundația Activity din Reșița a lansat ieri, la Hotelul Rogge din Reșița, un film de promovare a turismului religios din Banat. Mai exact, este vorba despre lansarea filmului „CĂLĂTOREȘTE, CREDE, FII SĂNĂTOS!”.

Periplul media debutează cu Mânăstirea Călugăra de lângă Oravița, după care telespectatorul este invitat la Mânăstirea Slatina Nera, la Mânăstirea sârbească „Sveati Sava” din Baziaș și se continuă pe Clisura Dunării, pe la Mraconia și Mânăstirea „Sfânta Ana” din Orșova. Imaginile îl poartă apoi pe potențialul turist prin bimilenara stațiune Băile Herculane, de unde ajunge la Piatra Scrisă și la „Voronețul Banatului”, așa cum i se mai spune bisericii din Glimboca.

Cu aceasta ocazie, a lansării filmului, absolvenții cursului „Turism și economia turismului” și-au primit diplomele de absolvire.

Toată acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului care are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de calitate a vieții în regiunea proiectului prin promovarea turismului tematic, susținerea și extinderea rețelei de cooperare durabilă între operatorii de turism din zona transfrontalieră și stimularea dezvoltării turismului.

YouTube video

În cadrul aceluiași proiect, Fundația Activity a desfășurat mai multe activități și în anul 2017, cum a fost marcarea Zilei Mondiale a Turismului, o vizită la Monumentul Turismului din Rusca Montană, o expoziție culinară și marcarea Zilei Dunării la Moldova Nouă.

Printre rezultatele așteptate ale proiectului se numără realizarea a 7 trasee turistice marcate și dotate cu mobilier specific în regiunea transfrontalieră. „Eu aș vrea ca unele dintre ele, cele de la Moldova Nouă, să fie dotate cu mobilier stradal făcut din lemn și de cineva cu certificat de producător tradițional”, a spus Nadia Potoceanu, președintele Fundației Activity.

Fundația spune că se va mai realiza o aplicație IT cu informații despre obiectivele turistice din Banat, pentru PC și smartphone, a realizat acest film despre turismul religios, dar și 100 de CD-uri care descriu obiectivele turistice românești și sârbeşti și legenda lor.

În cadrul acestui proiect, de asemenea, 40 de persoane (profesioniști, femei și tineri) au fost instruite pentru meșteșuguri specifice și munca în turism. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun”, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, parteneri în proiect fiind Primăria Veliko Gradiște din Republica Serbia și Primăria Moldova Nouă.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668079830447″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/