Funcționarii din Primăria Caransebeș învață, pe bani europeni, cum să ajute cetățeanul de la ghișeu

La Primăria Caransebeș s-a desfășurat marți, 5 iunie, primul atelier de lucru din cadrul proiectului „CETATE – Caransebeş, Eficient şi Tânăr prin Administrare Transparentă şi Economică”, cofinanţat din Fondul Structural European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

În prezența city managerului Andrei Ungur, au participat șefi de servicii și angajați ai Primăriei, care au fost instruiți de către experții Transparency International România.

Proiectul CETATE are ca obiectiv general implementarea unui sistem de management al calităţii unitar şi eficient, prin standardizarea proceselor de lucru, elaborarea de instrumente specifice de lucru, certificarea ISO 9001 – 2015 şi dezvoltarea abilităţilor personalului din cadrul Primăriei Municipiului Caransebeş, în scopul optimizării proceselor orientate către beneficiari şi dezvoltării capacităţii instituţionale.

Angajaților Primăriei le-au fost date exemple de bune practici dintr-o primărie din Austria în cadrul atelierului de lucru, susținut de Georgeta Filip, Transparency International România (TAR). De asemenea, funcționarilor li s-au explicat de către Valentin Cornățel (TAR) instrumentele de lucru utile pentru un management al calității eficient și eficace, iar Cristi Cocoșatu (TAR) a punctat rolul și sarcinile echipei, dar și procedurile și modurile de lucru cu privire la instrumentul de auto-analiză CAF în Primăria Caransebeș.

Au urmat apoi dezbateri între reprezentanții municipalității și experții echipei de proiect, care au avut ca finalitate asumarea de ținte instituționale în ceea ce privește managementul calității.

La finalul atelierului de lucru, funcționarii publici au primit și un chestionar pe care-l vor completa, astfel că datele obținute vor sta la baza unei radiografii cât mai clare a nivelului actual de implementare a sistemului de management al calității în Primăria Caransebeș.

Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 376.092,41 lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 316.573,06 lei. Proiectul a fost lansat în luna martie a acestui an și va dura până anul viitor în luna iunie. „În cadrul proiectului, 40 de funcționari publici vor participa la sesiuni de formare și vor fi instruiți atât în România, cât și în Germania, la Primăria din Berlin. Ei vor avea la dispoziție, la finalul cursului un manual pe baza căruia vor putea ajuta colegii din Primărie să învețe să lucreze eficient în folosul cetățeanului și efectele pozitive se vor vedea în timp”, ne-a menționat Andrei Ungur, city managerul municipiului Caransebeș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/