Fulgerător! Părintele paroh Martin Neagu a părăsit această lume

promovare online Timisoara Casa Auto

Vestea că părintele Martin Neagu, parohul Bisericii Romano-Catolice din Caransebeș a trecut la cele veșnice a căzut ca un trăsnet în rândul comunității din municipiu. Sute de mesaje de condoleanțe au început să curgă pe rețelele de socializare. Și asta pentru că părintele a fost o alinare pentru toți. Martin Neagu a încetat din viață duminică după-amiază, la doar 50 de ani.

„Bunul Dumnezeu să îl facă părtaş de odihna sa veşnică, în Împărăţia Cerurilor! «Bine, servitor bun şi credincios! Peste puţin ai fost credincios, te voi stabili peste multe. Intră în bucuria stăpânului tău!» (Mt. 25, 23)”, a fost mesajul transmis de Episcopia Romano – Catolică de Timișoara.

Prea devreme parcă a fost chemat la Cer, prea devreme a părăsit această lume, se arată în sutele de comentarii de pe Facebook printre care și al senatorului Marcel Vela, cel care a colaborat cu părintele Neagu pe vremea când a fost primar al Caransebeșului:

„În această seară am primit o veste cumplită. Părintele Neagu Martin s-a ridicat la Cer… Scriu cu durere aceste cuvinte, pentru că părintele Martin era un Sfânt și doresc să-i aduc aici un omagiu și să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut în Caransebeș. A avut o inimă atât de mare și de bună, a pus-o tot timpul în slujba credincioșilor, a Bisericii și a lui Dumnezeu până când, acum, a cedat rapid și necruțător, când nimeni nu se aștepta. A fost mereu un prieten, un doctor de suflete, un ajutor la necaz, un sprijin la greu, un dascăl pentru tineri, un mentor în credință și un părinte la bucurii. Odihnește-te în Pacea Cerului, Prea Sfinte Părinte! Te vom păstra mereu în amintirea noastră și vom plânge la Crucea Ta, regretând că ai plecat prea devreme dintre noi! De astăzi, noi toți mai avem un înger în Cer…  Condoleanțe sincere rudelor și întregii comunități romano-catolice din Slatina Timiș și Caransebeș! Dumnezeu să te ierte și să te primească în Rai, suflete frumos”, scrie senatorul pe Facebook.

promovare banner maxagro

Părintele a fost măcinat de griji în ultimele zile din cauza unei probleme grave în familie, însă cu toate astea duminică dimineață a dorit să fie alături de credincioși în biserică, pentru că după 4 ani de absență putea să predice la Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor, care se face numai o dată în viață.

„Era bucuros pentru că după o absență de 4 ani, copii vor putea prin slujba specială oficiată de părinte să fie mai aproape de credința Bisericii Catolice. Ne-a spus să ne rugăm pentru ei să aibă o viață frumoasă și liniștită, era bucuros, deși grijile pentru sora sa îl măcinau”, ne-a menționat unul dintre membrii comunității catolice.

Duminică seara părintele s-a simțit rău și, deși cadrele medicale de pe ambulanță au încercat mai bine de 2 ore să-l readucă la viață, inima bunului părinte s-a oprit.

Dumnezeu să te aibă în paza Sa, părinte!

publicitate tmc 640