FRUNZĂVERDE, despre europarlamentare

Liderii liberalilor cărășeni au început deja o analiză serioasă a rezultatelor de la alegerile europarlamentare din Caraș-Severin, pe care le descriu ca fiind foarte slabe, în anumite localități.

Deși filiala județeană a Partidului Național Liberal se plasează pe un loc fruntaș în topul intern al partidului, liderii din Caraș-Severin se declară nemulțumiți de scorul obținut, mai ales că PNL are un bazin electoral consistent în județ. Ca atare, toți cei din conducerea partidului, inclusiv Marcel Vela și Sorin Frunzăverde, ambii vicepreședinți la nivel național, și-au prezentat demisiile, urmând ca odată cu Congresul Extraordinar, să fie aleasă o nouă conducere.

„Evident că nu are cum să ne mulțumească și vom avea săptămâna viitoare, după ce revenim de la București, o analiză pe localitățile unde am obținut scoruri nefondat de mici. Și aici, pentru a nu vorbi lipsit de concretețe, am făcut un scor foarte prost la Reșița și în câteva comune unde primarii sunt ai noștri și de-a lungul timpului a existat un fief electoral pe care noi l-am avut: Luncavița, Păltiniș, Forotic, Pojejena sau Răcășdia. Am câștigat la Bozovici și la Anina, în rest am pierdut toate orașele. Am făcut însă un scor nesperat de bun la Moldova Nouă, cu 32,4 la sută. Este o analiză preliminară care poate schița cât de cât o situație a ceea ce s-a întâmplat în Caraș-Severin”, a declarat Sorin Frunzăverde, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi, la sediul Palatului Administrativ.

Acesta spune că fiecare localitate, punctual, va fi luată în parte și vor fi analizate motivele scorului electoral slab. În altă ordine de idei, liderul liberal mai spune că votul a fost clar unul politic, care nu a ținut cont de investițiile care s-au făcut pe plan local.

„Sigur, trebuie spus un lucru: că votul acesta a fost unul eminamente politic, determinat de conjunctura politică națională, nu a fost un vot local sau regional, dar repet, la forța pe care PNL o are și la ceea ce derulăm ca proiecte și finanțări în Caraș-Severin, scorul județean este unul prost și sunt localități unde scorul este foarte prost, nefondat de prost. Evident, vom avea o analiză pe tema aceasta. E adevărat, un vot cu anumite curiozități, dar de care trebuie să ținem cont”, a adăugat Frunzăverde.

La polul opus, în județ au fost și localități în care PNL a obținut un scor bun și foarte bun. De exemplu, la Păltiniș și Bănia, liberalii au obținut peste 40 la sută din voturi, în timp ce la Dognecea scorul a fost de 65 la sută, iar la Bozovici și Văliug, peste jumătate dintre alegători au votat cu PNL.

„Au fost voturi senzaționale, dar conjunctura politică de la nivel național a determinat această realitate”, a explicat liderul liberal. Despre scorul obținut la Reșița, de 12 la sută, Frunzăverde a adăugat că momentan PNL nu reușește să depășească acest procent, deși din sondajele făcute anterior alegerilor a reieșit un procent mai mare.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE FINALE. VEZI CE SPUN LIDERII POLITICI!

Rămâi cu Express de Banat. Vezi ce a spus Sorin Frunzăverde despre viitoarele alianțe politice!